Foci

Priskin Tamás a főszereplő Angliában

Az évonalbeli újonc Swansea City ellen Priskin ki nem fizetett kölcsönadása miatt átigazolási embargót kezdeményezhet az Ipswich Town.

Priskin Tamást március 31-én adta kölcsön az Ipswich a Premier League-ba való feljutásért végül sikerrel megharcolt Swansea-nek. A bibi szó szerint az volt, hogy Priskin áprilisban egy edzésen térdsérülést szenvedett, így 22-én vissza kellett mennie Ipswich-be.

Az Ipswichnél állítják, hogy a kölcsönszerződés értelmében így is májusig kellett volna fizetnie Priskin költségeit, illetve a feljutásért még százerer fonttal is lóg a walesi klub, ahol vitatják a követelést.

“Bár természetesen örülök, hogy a Swansea feljtott, egyben csalódott is vagyok, hogy ilyen helyzet alakult ki. Szándékosan félremagyarázzák a megállapodásunkat, ami főleg azért is szomorú, mert a walesiek a Championship-győzelemért 90 millió fontot kaptak. Hiába sérült meg sajnálatosan Priskin, a szerződés értelmében tartoznak nekünk. Mivel pedig nem akarnak fizetni, kénytelen vagyok átigazolási embargót kezdeményezni. A szerződés szerint nekünk járó pénzre pedig igényt tart az Ipswich, 5% kamattal megnövelve” – nyilatkozta Simon Clegg, az Ipswch Town vezérigazgatója.

A Swansea nem reagált érdemben, csak értetlenségének adott hangot, és ígéretet tett rá, hogy felújítják a tárgyalásokat. Egy átigazolási embargó nehéz helyzetbe hozná a friss Premier League-tagságának megtartására a jelenlegi játékoskerettel esélytelennek látszó walesi újoncot.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik