Foci

OTP Liga lesz az labdarúgó NB 1 neve

A Magyar Labdarúgó Szövetség elnöksége elfogadta Egervári Sándor szövetségi kapitány beszámolóját és döntött az élvonalbeli bajnokság nevéről is.

A szövetségi kapitány az MLSZ elnöksége előtt elmondta, hogy a csapatépítés tervezett üteme a kezdőcsapatban történt kényszerű változtatások miatt a tavaszra lelassult – írja az mlsz.hu oldal. A változásoknak két oka volt, egyrészt kulcsjátékosok sérülése, másrészt néhány labdarúgó klubszinten való alulfoglalkoztatottsága. Több poszton fiatal játékosok kerültek a válogatottba, így a korábban megfogalmazott cél, a keret fiatalítása, és az új futballisták beépítése tervszerűen zajlott.

A kapitány hozzátette: a magyaros játékfelfogásnak megfelelő labdarúgókat válogatott be a keretbe, illetve a tavasz folyamán több futballista a sérültek pótlása miatt kapott meghívót. A válogatott a mögöttünk álló időszakban védekezésben nem tudott jelentősen előrelépni, ez különösen a hollandok elleni hazai találkozón vált szembetűnővé. A támadó szekciót sérülések sújtották, a szakmai stáb mégis itt találta meg azokat a labdarúgókat, akik képesek a megfogalmazott játékfilozófia megvalósítására. Az elnökség elfogadta a beszámolót.

AZ UEFA határozata alapján a nemzeti szövetségek Játékvezető Bizottságának vezetőjét az elnökség tagjai közül kell kiválasztani, ehhez alkalmazkodva Berzi Sándor, az MLSZ alelnöke és nemzetközi igazgatója lett a bizottság elnöke, míg az alelnöki posztra Vágner László és Puhl Sándor került. A grémium döntött arról is, hogy a játékvezetők a jövőben vállalhatnak reklámhordozó szerepet a mérkőzéseken. A megjelenés egységes lesz.

Eldőlt, hogy az első osztályú bajnokság névadó szponzora ezentúl az OTP Bank lesz, az NB I neve pedig OTP Ligára változik. A szponzori szerződés alapján a bank 180 millió forinttal támogatja az élvonalbeli klubokat.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik