Foci

Félmilliárdos költségvetés a Diósgyőrnél

Hozzávetőleg 500 millió forintos költségvetéssel vág neki a következő bajnoki idénynek a labdarúgó NB 1-be visszajutott alakulat.

Dudás Hunor, a csapatot működtető sportvállalkozás ügyvezetője a Népszabadságnak nyilatkozva elmondta, hogy a szakmai célokról csak az átigazolások fényében tud majd beszélni, de az eddig elvégzettekről be tud számolni. “Az első év a romeltakarításról szólt, mivel 200 millió forintos tartozást kellett kiegyenlítenünk. Most előtérbe kerülhet a klubmodell átalakítása: nem titok, hogy nyugati mintát igyekszünk követni” – tette hozzá.

Az ügyvezető arról is beszélt, hogy a vonatkozó törvény hatályba lépését követően a klub átalakította a játékosok szerződéseit, az egyszerűsített közteher-viselési hozzájárulás keretében fizeti a futballistákat, azaz a vezetőség “kifehérítette” a kereseteket.

Leisztinger Tamás, az ország leggazdagabb embereinek egyike tavaly nyáron vásárolta meg a klub többségi tulajdonrészét, és bár a csapat az elmúlt idénynek visszafogottabb célokkal vágott neki, végül máris sikerült rögtön visszajutnia az élvonalba. A Cegléd elleni évzárón a bajnokcsapatot kilencezer szurkoló köszöntötte, minden bizonnyal abban a reményben, hogy az első osztályban is megállja helyét az alakulat.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik