Foci

Egy meccset játszhat otthon a KTE az EL-ben

Szigorú feltételek mellett engedélyezi az UEFA a Magyar Kupa-győztes Kecskeméti TE-nek, hogy az Európa Liga-selejtezőt otthonában játszhassa.

Az UEFA illetékes bizottsága a kettes kategóriába sorolta a Széktói-stadiont, ez pedig azt jelenti, hogy az EL-ben induló KT a selejtező második körében otthonában fogadhatja az ellenfelét (a sorsolás hétfőn lesz Nyonban), de a következő körben már költöznie kell – írja a delmagyar.hu.

A stadionban 13 pontos fejlesztést kell végrehajtani, a többi közt fel kell festeni a nézők számára az útvonalakat, a lépcsőket például világos festékkel kell ellátni. Növelni kell a sajtóhelyek számát, és a televíziós társaságok részére asztalokat kell elhelyezni. Ki kell alakítani a vezérlőhelyiséget és a zártláncú tv-rendszer monitorait át kell telepíteni ebbe a helyiségbe. A közvetítőkocsi-állásnak kerítéssel elkülönítettnek és őrzöttnek kell lennie. Létre kell hozni egy külön helyiséget az UEFA-delegáltak részére, a hangosítást be kell vezetni az épületbe is, és fel kell szerelni a sajtómunkahelyet és a sajtókonferencia helyszínét.

Az ellenőrzés során még azt is kikötötték az európai szövetség munkatársai, hogy a zuhanyzókban fel kell szerelni a zuhanyrózsákat.

A klub ezzel együtt megcsinálja a kért módosításokat, és ennek megfelelően várja első ellenfelét.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik