Foci

A Novara 55 év után a Serie A-ban

1956 után először szerepelhet az olasz élvonalban a Novara labdarúgócsapata, miután vasárnap este legyőzték a Padova együttesét.

Az már korábban eldőlt, hogy az Atalanta és a Siena feljutott az első osztályba, hiszen ők végeztek a Serie B első két helyén, a 3-6. végzett csapatok viszont rájátszás során döntötték el, hogy ki lesz a harmadik feljutó.

A döntő összecsapást a Novara és a Padova vívta egymással, és miután az első mérkőzés 0-0-ra végződött, a Novara csapatának vasárnap este hazai pályán egy döntetlen is elég lett volna az üdvösséghez, hiszen az alapszakaszban ők végeztek a legjobb helyen (a harmadik helyet szerezték meg).

Ehhez a döntetlenhez már a mérkőzés elején közelebb kerültek a hazaiak, az ellenféltől ugyanis Cesar már a 14. percben a kiállítás sorsára jutott egy lerántás miatt. A Novara a megítélt szabadrúgásból a vezetést is megszerezte, a második félidőben pedig megduplázták az előnyüket, így 55 év után újra az első osztályban szerepelhetnek a következő szezontól. Ez annak fényében különösen nagy szó, hogy a másodosztályba is csak tavaly harcolták ki a feljutást.

Eredmény – Serie B, rájátszás
Novara – Padova 2-0 (1-0)
gólszerzők: Gonzalez (16.), Rigoni (70.)
kiállítva: Cesar (14. – Padova)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik