Foci

Magyar és külföldi játékosokban gondolkodik a Vidi

Paulo Sousa, a Videoton vezetőedzője szerint egyensúlyba kell hozni a csapatot, fiatalokra és tapasztaltabbakra egyaránt szükség van.

A héten a bajnoki címet begyűjtő Videoton gárdája is megkezdte a felkészülést, a portugál szakember levezényelte első tréningjét a csapatnál. Csütörtökön a játékosok orvosi vizsgálaton vettek részt és három új arc is felbukkant a Sóstói-stadion környékén.

A válogatott labdarúgók igazoltan hiányoztak, így 21 játékost vizsgált meg az orvosi stáb, többeknek– a lejáró szerződésű Sebők Zsoltnak és Marko Andicnak, illetve a még élő kontraktussal rendelkező Farkas Balázsnak, Damir Milanovicsnak és Szolnoki Rolandnak, valamint a tavaszt a Vasasnál töltő Ponczók Csabának és Présinger Ádámnak – azonban nem kellett alávetnie magát a procedúrának. Paulo Sousa a vidi.hu-nak ez ügyben elmondta, ők még jelenleg is a klub alkalmazottai, de bizonyos döntéseket meg kellett hoznia a szakmai stábnak, így akik nem fértek bele az elképzelésekbe, azok a második csapattal edzenek.

A lehetséges érkezők kapcsán a portugál elárulta, először felmérik, a meglévő játékosok közül ki milyen szerepkörben vethető be, egyensúlyba akarják hozni a csapatot, melyben fiataloknak és rutinosabb labdarúgóknak is szorítanának helyet. Neveket még nem említett, mint mondta majd mikor már megköttetett az egyezség.

Arra a kérdésre, hogy magyar vagy külföldi focistákban gondolkodik-e úgy felelt, hogy mindkettőben.

A már a magyar nyelvvel is ismerkedő Paulo Sousa reméli, hogy a neve elég meggyőző ahhoz, hogy idegenlégiósokat is Magyarországra tudjon csábítani. Hozzátette, a Videoton neve nem ismeretlen külföldön, a fehérvári és a felcsúti létesítmények nagy előnyt jelentenek az igazolások terén.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik