Foci

A dobogó kötelező a Lokinál

Szima Gábor klubelnök szerint a DVSC-TEVA számára jövőre a labdarúgó NB 1 bajnoki címének megszerzése is reális, még ha a klub nem is költhet el nagy összegeket a játékospiacon.

A Debrecen labdarúgócsapata az idén csak az ötödik helyen végzett a bajnokságban, így jövőre nem indulhatnak nemzetközi kupában. A klubelnök a DVSC hivatalos honlapjának elmondta, ez mindenképpen csalódás, hiszen szerinte a Vidi után a hajdúságiaknak volt a legerősebb keretük.

Hozzátette, túl sokat foglalkoztak a keret változásaival, a média is felkapta a témát, így nem tudtak teljes mértékben a feladatukra koncentrálni. A klubelnök úgy véli, annyira nem gyengült meg a játékosállomány, hogy a dobogóra ne lettek volna esélyesek. Véleménye szerint gond volt a kiscsapatok elleni teljesítménnyel is, valamint becsúszott egy rosszul elsült edzőváltás is, amikor Herczeg András helyett Zdenek Scasny ült le a kispadra.

Szima Gábor elárulta, a mostani átigazolási időszakban csatárt és támadó középpályást keresnek, de azt még nem tudni, hogy a magyar mezőnyből vagy külföldről érkezik az erősítés. Nincs kizárva, hogy próbajátékra érkező labdarúgót szerződtetnek, hiszen nem engedhetnek meg maguknak nagy összegű igazolásokat, amíg a nagy cégek nem vásárolnak tőlük reklámjogokat. Hozzátette, az alapemberek közül nem gondolja, hogy bárki is távozni fog, Adamo Coulibaly eligazolására is kevés az esély. Marad Debrecenben Vukasin Polekszics is, aki a klubelnök szerint eltiltása után még évekig védheti a Loki kapuját.

Az elnök beszélt arról is, hogy a BL-szereplésért járó összeg ugyan nagy bevétel volt, de ennek egy részét az edzőcentrumra költik, a másik részét pedig a klub költségvetésének kiegészítésére kell fordítani.

Szima Gábor kijelentette, a következő szezonban a bajnoki cím megszerzése is reális célkitűzés, a nemzetközi kupás indulást jelentő helyezések elérése viszont kötelező.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik