Foci

Husztival ikszelt a Zenit

A szentpétervári együttes a hajrában vezetést szerzett a Dinamo Moszkva vendégeként, egy 94. percben esett gól miatt azonban 1-1 lett a vége.

A hazai pályán játszó Dinamo kezdte jobban a meccset, Samedov pedig a vezetést is megszerezhette volna már a 12. percben, ám nem tudott a tizenhatos vonaláról betalálni a Malafejev kapus által üresen hagyott szentpétervári kapuba.

A folytatásban is a moszkvaiak diktálták a tempót, majd szép lassan a Zenit is belerázódott a meccsbe, ám egészen a hajráig nem született meg a döntés. A 82. percben aztán a csereként beálló Huszti Szabolcs kanyarintott középre egy szabadrúgást az oldalvonaltól, Lombaerts a hosszú oldalról középre fejelte a labdát, a berobbanó Lazovic pedig közelről a hálóba juttatta azt.

Úgy tűnt, a Zenit bezsebeli a három a pontot, ám miután Fayzulint második sárgával kiszórta a játékvezető, a Samedov pedig a 94. percben mentett pontot a hazaiaknak.

Az élen a Tereket 4-2-re legyőző CSZKA Moszkva áll, mögötte pontazonossággal a szintén győztes Anzsi Mahacskala. A Dinamo és a Zenit leszakadt a duóról, két egység a hátrányuk, ráadásul a Kuban Krasnodar odaférkőzött a harmadik helyre.

Eredmény – 12. forduló
Dinamo Moszkva – Zenit 1-1 (0-0)
Gólszerző: Samedov (94.) illetve Lazovic (82.)
Piros lap: Fayzulin (90.)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik