Foci

Szabics és Németh is bizonyított Egervárinak

A magyar labdarúgó-válogatott San Marino legyőzésével hozta a kötelező három pontot. Egervári Sándor szövetségi kapitány a győzelem ellenére is előre tekint.

Mennyire elégedett a mutatott játékkal?

Nem voltam elégedetlen – néhány szakkommentátorral szemben – mentálisan úgy gondolom rendben volt a csapat. Sikerült felpörgetni a játékot és három gól mellett legalább öt százszázalékos ziccert dolgoztak ki a fiúk, ami nemzetközi szinten is elfogadható, legyen bármilyen erős is az ellenfél.

Luxemburg ellen kezdő Bogdán Ádám, ezúttal csak csere volt. Miért?

Csapatépítés szempontjából döntöttem így, mivel a fiatal játékosok beépítése a válogatottba egy hosszabb folyamat.

A három pont mellett vezéráldozatai is voltak a San Marino elleni mérkőzésnek. Juhász Roland és Vanczák Vilmos sárgalapok miatt kénytelen lesz kihagyni a svédek elleni mérkőzést. Kik pótolhatják?

Azt gondolom, erről korai lenne még beszélni. Meglátjuk a felkészülés alatt és a vége felé ki milyen állapotban illetve mennyi mérkőzésen lesz túl. Nyilvánvalóan a döntést alapvetően ez fogja meghatározni.

Két meccs két gól. Szabics Imre bizonyított?

Szabics Imre és Németh Krisztián teljesítményével is elégedett vagyok.

Legközelebb a válogatott Svédország ellen lép pályára. Mire számít?

Természetesen készülünk, hiszen amikor a játékosok megkapták a második sárgalapjukat, akkor már tudtuk, hogy ez nekünk egy szerencsétlen dolog volt. De, hogy ki játszik és milyen összeállításban lépünk pályára, erre még nem tudok válaszolni.

Meglehet a továbbjutás?

A célkitűzéseket nem szokták félévente változtatni velünk szemben. Az elnökség által megfogalmazottak szerint a negyedik kalapból a harmadikba való feljutás már előrelépést jelent. Természetesen szeretnénk a további lépést is megtenni, de ez még nem a realitás talaján nyugszik, mindenesetre az álmaink között szerepel.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik