Foci

Bűncselekmény lesz a sporthuliganizmus

Bűncselekmény lesz a sporthuliganizmus, ha a parlament megszavazza, a törvénymódosító javaslatot a kormány hamarosan az Országgyűlés elé terjeszti.

 

A kormányzati kommunikációs államtitkárság közeménye szerint a tervezet több törvény módosításával kiküszöböli a jelenleg hatályos joganyag hiányosságait. A szigorítás irányába elmozdulva és a sportesemények rendezésében közreműködők nagyobb felelősségének megteremtését remélik.

Az államtitkárság szerint egy szolgáltató szemléletű, családbarát és a kulturált szórakozást, illetve a világesemények megrendezését előtérbe helyező stratégiának első lépcsőben a sportesemények helyszínének infrastrukturális és biztonságtechnikai kérdéseivel kell foglalkoznia.

A módosítások érintik a jegyértékesítést, a beléptetőrendszereket, a kitiltás intézményét, az ezzel kapcsolatos rendőrségi és szervezői adatkezelést, a sportrendezvények biztonsági minősítésére vonatkozó új intézményrendszert, az érintett belügyi szerveknek a létesítmények biztonsági ellenőrzésére vonatkozó szabályait, a rendezők és a szövetségek felelősségét, biztonsággal összefüggő feladatait, az azok megszegésére vonatkozó bővített szankciórendszert.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!