Foci

Gyorsan épüljön újjá a Puskás Stadion

Még nem tudni, hogy a Puskás Stadiont milyen módszerrel fiatalítják meg, az MLSZ elnöke mindenesetre ősszel focisták helyett inkább munkásokat látna az ódon arénában.

Az OTP vezérigazgatója a Hír TV Kontraszt című műsorában elmondta, komoly dilemma, hogy melyik építési megoldást válasszák, lehet, hogy egy teljesen új aréna olcsóbb és funkcionálisan is jobb lenne, mint a régibe belehelyezett létesítmény.

“Most folynak a számítások, ebben még nincs döntés. Nagyon korrekt az együttműködés e tekintetben az állami szervekkel. Én azt gondolom, hogy ez a kérdés néhány héten belül eldől, utána kezdődhet a tervezés, terveink szerint az utolsó válogatott meccs másnapján el kell hogy kezdődjön a bontás” – mondta Csányi. Hozzátette, az új stadionban nem akarnak futópályát.

A válogatott jelenlegi programja szerint október 11-én fogadja Finnországot Eb-selejtezőn, ez az utolsó idei fellépése.

Csányi kiemelte: a beruházás állami pénzből valósulhat meg, a létesítmény állami kézben is marad.

Az MLSZ-elnök a magyar labdarúgás jelenlegi helyzetéről szólva hangsúlyozta: annyi pénz már van a futballban, az országban, hogy egy megfelelő utánpótlásprogramot le lehessen bonyolítani, ám annyi nincs, hogy az élvonal 16 csapata versenyképes legyen nemzetközi szinten. Csányi szerint ezen az változtathat, ha a piac nagyobb lesz, jönnek a sikerek, nő az értéke a sportágnak, ami így vonzóbb lesz a befektetők számára.

Ajánlott videó