Foci

Szabics győztes góllal tért vissza a válogatottba

A vártnál gyengébben ment a luxemburgiak ellen, Szabics Imre nehéz mérkőzésként jellemezte a találkozót.

A két csapat tizedszer találkozott egymással, s valamennyi alkalommal a magyarok győztek. Ezúttal a válogatottba öt év után visszatért Szabics Imre kellett a sikerhez, aki az 53. percben vette be a hazaiak kapuját.

Egervári Sándor szövetségi kapitány újoncot is avatott a találkozón a kapus Bogdán Ádám személyében.

A magyarok kezdték jobban a találkozót, de előbb Tököli és a láthatóan meccshiánnyal küzdő Koman is nagy helyzetet hagyott ki. A védelem sem állt a helyzet magaslatán, eladott labdákkal segítette a luxemburgi támadókat.

A folytatásban Szabics Imre beállításával javulta a magyar támadójáték, a Sturm Grazzal osztrák bajnok csatár pedig győztes góllal hálálta meg, hogy öt év után ismét bizalmat kapott. Szabics találata után sem lett nagyobb az iram, kevés helyzet és sok pontatlanság jellemezte a játékot, a tatai összetartások ellenére meglátszott, hogy a játékosok már maguk mögött hagyták a szezont.

“Voltak gyengébb periódusaink, különösen az első félidő második felében” – nyilatkozta a mérkőzést közvetítő SportTV-nek Egervári Sándor szövetségi kapitány. “Többet kellett volna járatnunk a labdát, ehelyett belementünk a ránk kényszerített párharcokba, sokat ütköztünk, de Luxemburg éppen ezért kellemetlen ellenfél nemcsak számunkra, hanem a franciák vagy a szlovákok számára is. Németh Krisztián és Szabics Imre a második játékrészben jól oldotta meg a feladatát, veszélyesebbek voltunk támadásban és több lehetőséget sikerült kialakítanunk.”

A győztes gólt szerzett Szabics jól érezte magát a pályán és boldog, hogy győztes meccsen tért vissza a nemzeti csapatba.

“Nehéz mérkőzésen vagyunk túl, ebből az összecsapásból is látszik, hogy nem szabad lebecsülni Luxemburgot. Kellemetlen ellenfél volt, ezért az 1-0-s sikerrel is elégedettek lehetünk” – mondta a Sturm Graz támadója.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik