Foci

Nigéria kiütötte Argentínát

A dél-amerikaiak nélkülözték legjobbjaikat a felkészülési labdarúgó-mérkőzésen, így viszont nagy verést kaptak Nigéria fővárosában.

Sergio Batista argentin szövetségi kapitány az egy hónap múlva kezdődő Copa Americára megadott bő keretéből mindössze Zabaleta és Garay játékára számított Abujában, ellenben a házigazdák nem nélkülözték a legjobbjaikat sem.

Ez meg is látszott a találkozón, a 10. percben egy jobb oldali beadás után Ikechukwu Uche elé került a labda, megpattanó lövése a kapus fölött a hálóba hullott, így máris hátrányban volt a fiatal argentin alakulat. A 27. percben aztán Obinna is eredményes volt, büntetőből talált a vendégek kapujába.

Nem álltak le az afrikaiak, az első félidő vége előtt Uche a második gólját is megszerezte, miután egy beívelés után zavartalanul fejelhetett a kapuba.

A második játékrész elején Emenike kapott jó indítást, majd higgadtan átemelt Gabbarini kapus feje felett, így az 52. percben már 4-0-ra vezetett Nigéria. Nem teltek túlságosan mozgalmasan a hátralévő percek, de a játékvezető élvezhette az összecsapást, hiszen a 98.(!) percben még 11-est adott Argentínának, amit Boselli értékesített is.

Ma még további két barátságos találkozót is rendeztek: Japán válogatottja gól nélküli döntetlenre végzett Peruval, míg Ukrajna 2-0-ra verte Üzbegisztán legjobbjait.

Eredmények – felkészülési labdarúgó-mérkőzések
Nigéria – Argentína 4-1 (3-0)
gólszerzők: I. Uche (10., 40.), Obinna (27.-11-esből),  Emenike (52.) illetve Boselli (98.-11-esből)
Japán – Peru 0-0
Ukrajna – Üzbegisztán 2-0 (0-0)
gólszerzők: Timoscsuk (55.), Voronin (60.)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik