Foci

Messi a válogatottal is sikeres lenne

A Bajnokok Ligája-győztes Lionel Messi az argentin nemzeti csapattal is letenné a névjegyét. Elsőként a hazai rendezésű Copa Americán.

“Nagy kedvvel jöttem haza. Szerencsém volt, hogy a Barcával mindent megnyertem és egyénileg is sikereket arattam az idényben. Mostantól arra összpontosítok, hogy az argentin válogatottal első legyek a Copa Americán” – nyilatkozott újságírók hada előtt kedden, amikor megérkezett Buenos Airesbe.

A kétszeres aranylabdás és a világ legjobbjának ugyancsak kétszer megválasztott Messi egyúttal megragadta az alkalmat, hogy tisztázza, egyik válogatottbeli csapattársával és korábbi szövetségi kapitányával sincs rossz viszonyban.

“Önök azt akarják hallani, hogy nem jövök ki (Juan Roman) Riquelmével, Carlitosszal (Tevez) és Diego Maradonával… Pedig egyik játékossal sincs problémám, mindegyikkel jó viszonyban vagyok, Maradona pedig mindig normális hangnemben beszélt rólam, a mai napig kapcsolatban állunk” – fogalmazott.

A korábban tizennégyszer első és ezzel az uruguayiakkal holtversenyben csúcstartó argentinok legutóbb 1993-ban nyerték meg a Copa Americát, Ecuadorban. Július 1. és 24. között hazai környezetben küzdhetnek az elsőségért.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik