Foci

Egervári: magabiztosak akarunk lenni

Magabiztos játékot vár csapatától Luxemburg és San Marinó ellen is Egervári Sándor szövetségi kapitány.

“Természetesen mindkét meccsen győzelmet várunk, de egyiket sem szabad félvállról venni. San Marino ellen sem a tavaly ősszel itthon aratott 8-0-s sikerből indulunk ki” – mondta a szakvezető a telki edzőtáborban. Elárulta, a soron következő két találkozóra azt tartja a legnehezebb feladatnak, hogy mentálisan megfelelően felkészítsék a csapatot.

Hozzátette, a keretből egyedül Gera Zoltán bajlódik sérüléssel, a Fulham légiósa a bokáját fájlalja, emiatt luxemburgi szereplése kétséges.

“A múlt héten tartott három edzésen a szakmai stáb tagjaival örömmel tapasztaltuk, hogy az idény végeztével nem nyűgös, hanem tettre kész játékosok érkeztek haza. A szezon végén már csak napi egy edzést tartunk, délelőttönként pedig videózás és taktikai megbeszélések szerepelnek a programban” – mondta Egervári, aki megjegyezte, egyedül Vanczák Vilmos nem érkezett még meg, ő vasárnap a svájci kupadöntőn szerepelt és gólt szerzett győztes csapatában.

A válogatottba közel öt év után behívott Szabics Imre elmondta, bízott a meghívásban, mert amikor a szövetségi kapitány személyesen megtekintette őt, akkor jelezte neki, hogy valószínűleg számít rá ezen a két összecsapáson.

“Nem kételkedtem magamban, tisztában vagyok a képességeimmel, így tudtam, hogy ha sérülésmentes idényen leszek túl, akkor meghatározó játékosa lehetek a Sturm Graznak” – mondta a graziakkal osztrák bajnok csatár.

A válogatott csütörtökön utazik el Luxemburgba, ahol pénteken 20:15 órától találkozik a helyi nemzeti együttessel, majd a meccset követően azonnal hazautazik, s hétfőn repül San Marinóba a keddi Eb-selejtezőre.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik