Foci

Kassai ünnepi estéje

A BL-döntőt vezető Kassai Viktor készen áll a „megtisztelő feladatra”, a magyar játékvezető az UEFA honlapjának nyilatkozott.

Mint a labdarúgó Bajnokok Ligája játékvezetője, a 35 éves Kassai Viktor elvileg nem adhat nyilatkozatot a mérkőzés előtt, az Európai Labdarúgó Szövetség saját honlapja ez alól kivétel.

Természetesen magáról a mérkőzésről Kassai nem beszélhetett, így maradtak az udvarias formulák, bár azt azért elárulta a híresen diplomatikus játékvezető, nem számított arra, hogy ő lesz a spori a Barcelona–Manchester United mérkőzésen.

„Nem számítottam rá, hogy én kapom a felkérést. Azt viszont hiszem, hogy nem az életkor számít a mi szakmánkban, csak a teljesítmény. A pályán nem kérdezi senki, hány éves vagy és honnan jöttél. Ott csak az számít, hogy jó döntéseket hozz. Ennyi az egész” – mondta Kassai. “Nagy megtiszteltetés és öröm, hogy végül mi kaptuk ezt a feladatot (a segítők: Erős Gábor és Ring György partjelzők, az alapvonalnál Fábián Mihály és Bognár Tamás tevékenykedik, a tartalék játékvezető Vad II István, ha sérülés történik, Kispál Róbert lesz a beugró). A BL-döntő a meccsek meccse, a foci ünnepe.

Remélem, hogy este a Wembley-stadionba kilátogató szurkolók és a tv-nézők élvezetes meccset, szép játékot látnak majd” – nyilatkozta a magyar játékvezető. “Ami a magyar játékvezetői stábot illeti, nem változtatunk a stíluson, mentálisan és fizikailag is felkészültünk. „

Az 1997-ben a Dortmund-Juventus finálét vezető Puhl Sándor szerint Kassainak nincs szüksége tanácsra: „Viktor tudni fogja a dolgát”.

Kassai Viktor nem felejtett el megemlíteni, hogy nem ő, hanem a hétfős magyar bírói csapat kapta a nagy feladatot, aminek természetesen szeretnének megfelelni. A magyar sípmester követné a szép magyar hagyományokat.

„Palotai Károly kétszer, az eddigi utolsó magyar játékvezető, Puhl Sándor pedig 14 évvel ezelőtt vezette a sorozat fináléját. Büszkék vagyunk nagy elődeinkre, örülünk, hogy tovább folytatódik a hagyomány, szeretnénk az ő színvonalukhoz méltóan tevékenykedni.”

A tavalyi BL-döntő bírója, az angol Howard Webb is dicsérte magyar kollégáját, aki szerinte már eleget bizonyított.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik