Foci

BL: a nőknél már győztest avattak Londonban

A francia Lyon együttese nyerte a női labdarúgó Bajnokok Ligáját, ezzel visszavágott német ellenfelének a tavalyi vereségért.

Csütörtökön este Londonban, a Fulham stadionjában rendezték meg a női labdarúgó Bajnokok Ligája idei fináléját, ahol megismétlődött a tavalyi döntő: 2010-ben a német Turbine Potsdam büntetőkkel verte a francia Olympique Lyon csapatát, tegnap pedig ugyanez a két csapat döntötte el egymás között a trófea sorsát.

A franciáknak sikerült a visszavágás, már az első félidőben megszerezték a vezetést, majd a rendes játékidő vége előtt öt perccel megduplázták az előnyüket, így végül magabiztosan nyerték a női BL-t.

A hölgyek számára kiírt rangos nemzetközi kupa két éve kapta meg a Bajnokok Ligája elnevezést, előtte oda-visszavágós alapon rendezték a finálét a bajnokcsapatok részvételével indított sorozatban. Tavaly szintén a férfi BL-döntő előtt dőlt el a trófea sorsa, a spanyolországi Getafe városában (két napra rá Madridban találkozott az Inter és a Bayern).

Idén az erősebb nem képviselői is Londonban döntőznek, a Wembley Stadionban szombaton a Barcelona és a Manchester United csap össze, a játékvezető Kassai Viktor lesz.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik