Foci

Hammam: Blatterre is terjesszék ki a vizsgálatot

Mohamed Bin Hammam, a FIFA elnökjelöltje azt szeretné, hogy a megvesztegetés vádjával ellene indított vizsgálatot terjesszék ki riválisára, a jelenlegi vezetőre, Joseph Blatterre is.

A katari sportvezető hozzátette, semmi szabályba ütköző dolgot nem tett, így nyugodtan várja a vasárnapi meghallgatást a szervezet etikai bizottsága előtt.

Bin Hammam május 10-11-én a karibi térség futballvezetőivel, köztük Jack Warnerrel, az Észak- és Közép-Amerikát, valamint a karibi térséget tömörítő konföderáció (CONCACAF) elnökével találkozott, a vizsgálat pedig azt hivatott eldönteni, hogy a katari elnökjelölt szavazatokért cserébe megvesztegetett-e valakit. A CONCACAF eddig nem hozta nyilvánosságra, hogy 35 voksával Blattert vagy Bin Hammamot támogatja majd a jövő hét szerdai elnökválasztáson.

Bin Hammam és a trinidadi Warner mellett másik két hivatalnoknak is meg kell jelennie a FIFA etikai bizottsága előtt vasárnap, mindössze három nappal a zürichi elnökválasztás előtt, amelyen Bin Hammam az egyetlen kihívója a jelenleg regnáló Joseph Blatternek.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik