Foci

Koman menekülne Olaszországból

Koman Vladimir, a Sampdoria magyar válogatott középpályása másik országban képzeli el a jövőjét.

A közelgő válogatott mérkőzések kapcsán sajtótájékoztató tartottak Telkiben, melyen a játékosok közül részt vett Hajnal Tamás, Juhász Roland és Koman Vladimir is. Utóbbi megerősítette korábbi bejelentését, miszerint mindenképpen távozni szeretne a Sampdoriából, egyben Olaszországból is.

“Nem az, hogy rossz a helyzet, de még annál is rosszabb… Remélem, meg fogom találni a közös nevezőt a vezetőkkel, mennék én mindenfelé, csak el Olaszországból. Volt olyan, hogy a szurkolók csuklyában felszálltak a buszra és késsel fenyegetőztek. Ott a drukkerek szerepét kicsit túlértékelik, ők pedig vissza is élnek ezzel. Olyan helyen szeretnénk futballozni, ahol fontosnak érzem magam, ahol játéklehetőséget kapok, de lehetőleg maradnék külföldön.”

Egervári Sándor szövetségi kapitány győzelmet vár övéitől a június 3-i, Luxemburg elleni felkészülési mérkőzésen, valamint a négy nappal később sorra kerül San Marino elleni Európa-bajnoki selejtezőn.

A legnagyobb változás a keretben a csatársorban történt, ugyanis a sérült Szalai Ádám, Rudolf Gergely, Priskin Tamás trió helyett ezúttal a Tököli Attila, Szabics Imre, Németh Krisztián hármas szerepel az együttesben. Utóbbiról a kapitány elmondta, behívása amolyan megelőlegezett bizalom.

“Sokáig a korosztályának a meghatározó alakja volt, most kicsit nehezebb helyzetben van, de azzal, hogy a válogatottnál lehetőséget kap, utolérheti magát. Ráadásul a rutinosabb játékosok olyan értékeket oszthatnak meg vele, ami fontos lehet a fejlődésében” – mondta Egervári.

Mivel többeknek még klubjában tétmérkőzése van, ezért csak a keret egy része találkozott szerdán a szövetség telki edzőközpontjában. A szakember szerint az összetartásnak így is nagy jelentősége van, ugyanis a gárda nem “szabadságról esik be.”

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik