Foci

Maradona borítja a bilit: “gyorsítót itattak velünk”

A legendás futballista szerint tiltott szert kaptak az argentin labdarúgó-válogatott tagjai 1994-ben.

Diego Maradona az 1994-es világbajnokságra pótselejtező, ausztrálok elleni, hazai mérkőzés előtti történéseket elevenítette fel. “Miért nem zajlott a találkozó után doppingvizsgálat, noha egyébként mindig volt? Az történt, hogy gyorsító kávét itattak velünk. Tettek bele valamit, ettől többet futottunk” – fogalmazott az America nevű csatorna egyik műsorában.

Az 1986-ban világbajnok, 1990-ben vb-ezüstérmes támadó – akit egyébként az 1994-es egyesült államokbeli vb-ről a csoportszakasz során kizártak ephedrin használata miatt – ezúttal is “megtalálta” Julio Grondonát, az argentin szövetség elnökét, mondván, ő tudott az 1-0-s hazai győzelemmel végződött pótselejtező előtti eljárásról.

A néhány napja edzőként a dubaji al-Vaszlhoz szerződött Maradona vasárnap közölte, hogy beperli Grondonát, mert a 79 éves sportvezető – burkoltan ugyan, de – az ő drogos múltjára célozgatott egy múlt heti interjúban.

Az argentin futball két fontos alakja közt azóta dúl a viszály, hogy az elnök a tavalyi vb-fiaskó után nem hosszabbított szerződést a szövetségi kapitányként tevékenykedett ex-csatárral.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik