Foci

Ezrek ünnepeltek Fehérvár utcáin

Hiába kapott ki a Monicomp Liga zárófordulójában a Videoton, a szurkolók boldogsága határtalan volt vasárnap este.

Az aranyérem már három fordulóval a labdarúgó NB 1 vége előtt biztossá vált, így a koronázóvárosban rákészülhettek a Vidi-fiesztára. A Városház téren már délután öt órától gyülekezett a tömeg, a szimpatizánsok óriás kivetítőn keresztül követték figyelemmel a Videoton szezonbeli utolsó bajnokiját, amelyen Mezey György együttese 1-0-s vereséget szenvedett az Újpest otthonában.

A találkozót követően az egyre csak gyarapodó ünneplő sereg 19:45-kor a bajnoki ezüstérmet szerzett Albacomp kosárlabdacsapatát köszöntötte, majd nagy ováció közepette léptek a Városháza előtt felállított emelvényre a szintén bajnoki aranyérmes Sapa Fehérvár AV19 jégkorongozói.

Amíg nem érkeztek meg az est főszereplői, a labdarúgók, a székesfehérváriak idénybeli góljai elevenedtek fel a kivetítőn. A bajnokcsapat nyitott tetejű busza 21:45-kor gördült be a térre, ahol már mintegy 3000 fős tömeg ünnepelt. A játékosokat, valamint a szakmai stáb tagjait egyenként szólították a pódiumra, és Csányi Sándor, az MLSZ elnöke, valamint Berzi Sándor alelnök – a Fehérvár FC Kft. korábbi ügyvezetője – adta át a Videoton FC 70 éves fennállásának első bajnoki aranyérmét, valamint a serleget.

A ceremóniát követően következett a Fehérváron elmaradhatatlan “erkélyjelenet”: a csapat Városháza erkélyéről integetett a szurkolóknak. Visszatérve az utcára Garancsi István a klub tulajdonosa, valamint Cser-Palkovics András polgármester névre szóló, aranyszínű Videoton-mezt ajándékozott a győzteseknek, továbbá a csapat megkapta a Monicomp, valamint Székesfehérvár serlegét is.

A több ezres közönség Mezey Györgyöt éltette, a fehérváriaktól távozó vezetőedző pedig további sportsikereket kívánt a Videotonnak, melynek szakmai irányítását a portugál Paulo Sousa veszi át.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik