Foci

Célzott fellépés a huligánok ellen

A focihuligánok ellen hozott szabályok megváltoztatására készül Hollandia, hogy a békés szurkolóknak minél kevesebb korlátozást kelljen elviselniük.

Az év végégig bevezetendő új szabályozás az ismert huligánok elleni fellépésre fogja helyezni a hangsúlyt, miközben csökkentik az általános, minden szurkolót érintő korlátozásokat. A holland hatóságok azután döntöttek a célzott jogszabályok bevezetéséről, hogy az elmúlt években visszaszorult a focimeccsekhez köthető erőszak az országban, köszönhetően a nemrég bevezetett szabályoknak.

A holland igazságügyi minisztérium szóvivőjének elmondása szerint a szurkolók nagy többsége nem okoz problémákat a meccseken, mégis kénytelenek elviselni azokat a korlátozásokat, amelyeket egy kis csoport huligán miatt hoztak.

A minisztériumi szóvivő elmondása szerint az év végig elkészülő új szabályok enyhíteni fognak a stadionok környékén a mérkőzések idejére bevezetett tömegközlekedési korlátozásokon, így több jegyet is tudnak majd eladni – írta az AFP francia hírügynökség. Ugyanakkor a holland rendőrkapitányságok megkapják a legveszélyesebb huligánok listáját, ezzel könnyebben fel tudnak majd lépni ellenük. A ismert bajkeverőket kitilthatják majd a stadionokból és mérkőzések idején még azok környékéről is.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik