Foci

Gólzáporos MTK-búcsú

Az élvonalból kieső kék-fehéreknek Tischler három gólja sem volt elég a pontszerzéshez a Paks ellen. A Győr könnyedén nyert a Monicomp Liga utolsó, 30. fordulójában.

Hazai pályán búcsúzott az élvonalbeli küzdelmektől az MTK, miután az már korábban kiderült, hogy a kék-fehérek legalább egy évig a másodosztály küzdelmeibe merülnek alá. Garami József csapata számára csak a tisztességes búcsú lehetett a cél.

A Hidegkuti Nándor Stadionba a szezon meglepetéscsapata, a bajnoki ezüstérmes, Ligakupa-győztes Paks látogatott, akik nyilvánvalóan teljesen más hangulatban zárják a 2010-2011-es szezont, mint mai ellenfelük. Mivel egyik csapat sem mozdulhatott már el jelenlegi pozíciójából, egy dolog biztos volt a mérkőzés előtt: a tét nem nyomja agyon a játékosokat…

Ha kicsi a tét, a kedvem sötét – úgy tűnt, a Paks játékosai nem osztják a mondást, hiszen már a második percben megszerezték a vezetést. Heffler adott be a jobb oldalról, Csehi fejesét pedig nem tudta hárítani Hegedüs kapus (0-1).

A gól után lassan múló, eseménytelen percek következtek, egyik fél sem szaggatta szét az istrángot. Fél óra után kezdett éledezni az MTK, ezt először Frank helyzete jelezte, majd Tischler Patrik nagyjából 25 méterről elvégzett szabadrúgása a vendégek kapujába is utat talált – igaz, ehhez Pokorni kapus ügyetlenkedése is kellett (1-1).

A második félidő elején a vezetést is sikerült átvenniük a hazaiaknak: Vukmir tört előre, szépen indította Tischlert, aki egy csel után a hálóba helyezett (2-1). A félidő közepén csak kapkodhatta a fejét a stadionba kilátogató pár száz néző, folyamatosan jöttek a gólok.

Először Magasföldi egyenlített fejjel egy középre ívelés után (2-2), majd a hazaiak ismét visszavették a vezetést, miután Tischler kapott remek indítást, és mesterhármast szerezve kilőtte a bal alsó sarkot (3-2).

Kis Károly együttese nem törődött bele a vereségbe, két perccel később Böde cselezte magát a kapu elé, Hegedüs pedig már nem tudta hárítani a próbálkozását (3-3). Az ezüstérmes nem elégedett meg az egy ponttal: a 78. percben Böde kapott jó indítást, majd Kálnoki Kis szorításában a bal alsó sarokba helyezett (3-4).

Az MTK már nem tudott válaszolni, így vereséggel intettek búcsút az élvonalbeli küzdelmeknek, míg a Paks szenzációs szezont maga mögött tudva készülhet az Európa Liga selejtezőjére.

Eredmény – Monicomp Liga, 30. forduló
Budapest, Hidegkuti Nándor Stadion, 1000 néző, vezette: Oláh Gábor
MTK Hungária – Paksi FC 3-4 (1-1)
MTK: Hegedüs – Wolfe, Szekeres, Kálnoki Kis, Hajdú – Pátkai, Gál – Frank (Ladányi 80.), Nikházi (Vukmir – a szünetben), Pál (Eppel 54.) – Tischler. Vezetőedző: Garami József
Paks: Pokorni – Heffler, Éger, Fiola (Gévay 71.), Báló – Mészáros, Bőde – Haraszti, Kiss T. (Vayer 53.), Csehi (Tamási 54.) – Magasföldi. Vezetőedző: Kis Károly
Gólszerzők: Tischler (37., 52., 65.) illetve Csehi (2.), Magasföldi (64.), Böde (67., 79.)
Sárga lap: Mészáros (74.)
Piros lap:

Csertői Aurél csak apró, Sisa Tibor jelentős változtatásokat hajtott végre csapata keretén az utolsó fordulóra. A hazai pályán játszó Győr kezdett jobban, majd a 29. percben Aleksidze esett el Zsók szorításában, Takács játékvezető büntetőt ítélt: a sértett állt a labda mögé, a hosszú idő után újra védő Horváth azonban fogta a tizenegyest, majd a duplázást is hárította.

Úgy tűnt, ebből meríthet a Kaposvár, az ETO azonban három perc alatt eldöntötte a mérkőzést: előbb Aleksidze lőtt bombagólt, majd kisvártatva a védők között kilépő Dinjar talált be.

A második félidőben már a Rákóczi előtt is adódott pár lehetőség, előbb Sztevanovics bravúrja, majd Perics löketénél a keresztléc óvta meg a győri kaput a bekapott góltól. A végén még Trajkovic találhatott volna be, ekkor Bank mentett fejjel, majd Dudás találatát les miatt érvénytelenítették, 2-0 lett a vége.

Eredmény – Monicomp Liga, 30. forduló

Győr, ETO Park, 2500 néző, Takács János

Győri ETO – Kaposvári Rákóczi 2-0 (2-0)

ETO FC: Sztevanovic – Babic, Totadze, Fehér Z., Völgyi – Windecker (Tokody 61.p.), Kiss M. – Dinjar (Dudás 60.p.), Ganugrava (Trajkovic 73.p.), Koltai – Aleksidze Vezetőedző: Csertői Aurél

Kaposvár: Horváth L. – Vadas, Bank, Zsók, Korhut – Pavlovics, Hegedűs D. (Farkas 46.p.), Pedro, Balázs B. (Kovács O. 46.p.) – Reszli (Peric 68.p.), Jawad Vezetőedző: Sisa Tibor

Gólszerzők: Aleksidze (31.p.), Dinjar (35.p.)

Sárga lap: Ganugrava (13.), Fehér (37.)

Piros lap:

Ajánlott videó

Olvasói sztorik