Foci

Schweinsteiger a válogatottban már nem kockáztat

A Bayern München középpályása a bajnokság utolsó meccsein törött lábujjal játszott, a Nationalelf soros mérkőzéseit azonban kihagyja.

Amint arról korábban már írtunk, Bastian Schweinsteiger az Eintracht Frankfurt elleni 1-1-es döntetlen alkalmával sérült meg. A müncheni közönségkedvencet ugyanakkor törött lábujja sem tartotta vissza attól, hogy pályára lépjen a Schalke 04, a St. Pauli és a Hajnal Tamást is pályán tudó VfB Stuttgart elleni bajnokin.

A Német Labdarúgó Szövetség (DFB) hivatalos honlapjának pénteki közleménye szerint Schweinsteiger kikerült a német keretből, miután a Bayern és a nemzeti csapat orvosai egyeztettek egymással. Az indoklás szerint a bajorok speciális helyzete (automatikus Bajnokok Ligája indulásért küzdött a klub – sikertelenül) miatt vetették be a labdarúgót, most már azonban pihennie kell.

Joachim Löw csapata május 29-én barátságos mérkőzést játszik Uruguayjal, majd június 3-án Ausztria, négy nappal később Azerbajdzsán ellen vív Európa-bajnoki selejtezőmeccset. Érdekesség, hogy a Bayern München a szezon elején élesen kritizálta a holland szövetséget, amiért combsérülése ellenére is játszatta Arjen Robbent a világbajnoki döntőben.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik