Foci

Angyalföldön ikszelt a kupagyőztes

A Magyar Kupa-győztes Kecskemét a Vasas otthonában játszott 1-1-es döntetlent a Monicomp Liga utolsó fordulójának nyitómérkőzésén.

Az utolsó fordulójához érkezett a magyar élvonal, a 30. kanyar nyitómeccsén a hét közben történelmi sikert arató Kecskemét a Fáy utcába látogatott.

Ugyan a lila-fehér együttes kezdett aktívabban, a hazai pályán játszó Vasas szerzett vezetést: a Videotontól kölcsönbe érkező Ponczók közelről talált be a kilencedik percben. Az angyalföldiek ezt követően átvették az irányítást, sorra érkeztek a piros-kék helyzetek, ám az eredmény nem változott.

A 40. percben Bertus egyenlíthetett volna, a fiatal középpályás azonban a kapufát trafálta telibe.

Fordulás után szinte egyből a Vasas kapujában táncolt a labda, Bori ívelését Dosso csúsztatta a hálóba. A későbbiekben felpörögtek a csapatok, itt a veterán Véghnek, ott a fiatal Antalnak kellett bravúrokat bemutatnia, hogy meccsben tartsa csapatát.

A hajrá felé közeledve az indulatok is elszabadultak, Ponczók és Ebala lökdösődésébe csatlakoztak be páran. Két sárga lett a jelenetsor vége, a kecskeméti légiós mellett Mileusnic kapott figyelmeztetést.

A két csapat utolsó percei a mostani bajnokságból Vasas-fölényben teltek, ám az egyperces ráadás sem volt elég ahhoz, hogy megszülessen a döntés, 1-1 lett a vége.

A Vasas maximum a nyolcadik, a Kecskemét legjobb esetben a tizenkettedik helyen zárja a Moncimp Liga 2010-11-es kiírását. A riválisk mérkőzései még hátravannak a fordulóból.

Eredmény – Monicomp Liga, 30- forduló
Budapest, Illovszky Rudolf Stadion, 700 néző, Vezette: Kovács J. Zoltán

Vasas – Kecskemét 1-1 (1-1)

Vasas: Végh – Mileusnic, Arnaut (Polényi, 63.), Kovács, Présinger – Katona (Arsic, 53.), Ponczók, Lisztes, Kulcsár – Lázok (Beliczky , 79.), Ferenczi Vezetőedző: Komjáti András

KTE-Ereco: Antal – Koszó, Gyagya. Balogh, Farkas (Mohl, 33.) – Ebala, Bertus – Bori, Litsingi (Máté, 76.), Foxi – Tököli (Dosso, a szünetben) Vezetőedző: Tomiszlav Szivics

Gólszerző: Ponczók (9.) illetve Dosso (50.)

Sárga lap: Mileusnic (78.) illetve Foxi (36.), Ebala (78.), Mohl (90.)

Piros lap:

Ajánlott videó

Olvasói sztorik