Foci

Adebayor maradna a Realnál

Emmanuel Adebayor a Manchester Citytől érkezett kölcsönbe a spanyol sztárklubhoz, de végleg a blancókhoz igazolna.

A Manchesterben kegyvesztetté váló togói csatár január 25-én szerződött Madridba, öt hónapra érkezett kölcsönbe. Minden sorozatot figyelembe véve 21 alkalommal lépett pályára a fővárosi együttesben, összesen öt gólt szerzett. A Bajnokok Ligájában elért duplájával nagyban hozzájárult ahhoz, hogy csapata kiejtette a Tottenhamet a negyeddöntőben.

„Jól tettem, hogy idejöttem, most is meglépném. A Real Madridnál nincs jobb klub a világon” – mondta Emmanuel Adebayor, aki reményei szerint a jövőben is a spanyol sztárgárda alkalmazásába állhat majd.

„Imádom Madridot, itt szeretném folytatni a játékot. A barátaim is azt mondják, hogy boldogabbnak mtűnök, mint mikor folyton csak a padon ücsörögtem” – tette hozzá a 27 esztendős labdarúgó, aki korábban a Metz, a Monaco és az Arsenal gárdáját is erősítette.

Adebayor abbeli reményét fejezte ki, hogy Manchesterben is megértik majd őt, intelligensnek tartja a City vezetőit ahhoz, hogy engedjenek a vételárából: „Rengeteg játékosuk van, nem tarthatnak meg mindenkit. Remélem, hogy nyitottak lesznek a tárgyalásokra.”

A togói 2009-ben a rivális Arsenaltól érkezett nagy csinnadratta közepette a Cityhez, azonban megromlott a viszonya Roberto Mancini vezetőedzővel, így a téli átigazolási szezon előtt már csak elvétve kapott lehetőséget. Az Égszínkékek amúgy sem szűkölködnek támadókban:a csapatkapitány Carlos Tévez mellett Mario Balotelli és Edin Dzeko is az első keret tagja – és akkor még nem említettük a brazil csatár Jót, vagy a szintén kölcsönadott Roque Santa Cruzt és Felipe Caicedót.

Aitor Karanka, José Mourinho asszisztense a szezonzáró sajtótájékoztatón azt mondta, hamarosan átbeszélik, mi legyen Adebayor sorsa.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik