Foci

Milan: Nesta és Inzaghi marad, Pirlo elköszönt

Az olasz bajnokcsapat háza táján zajlanak az események, rövid időn belül több játékos is szerződést hosszabbított, de már távozó is van.

További egy évvel, 2012 júniusáig meghosszabbította szerződését Alessandro Nesta, az AC Milan világbajnok labdarúgója. Nesta 2002-ben került a piros-feketékhez, két Bajnokok Ligáját (2003, 2007) és két bajnoki címet (2004, 2011) nyert a csapattal. Az elmúlt években rendre sérülésekkel bajlódott, ám a mostani szezonban így is kulcsembere volt a scudettót elhódító együttesnek.

Nesta mellett a veterán támadó, Filippo Inzaghi is egyéves szerződéshosszabbítást írt alá. A milánói klubnál szerdán korábban bejelentették, hogy Mark van Bommel és Thiago Silva kontraktusa is további egy, illetve öt évig érvényes.

Ezzel egy időben tíz esztendő után bejelentette távozását Andrea Pirlo, aki a hírek szerint könnyen lehet, hogy a nagy rivális Juventusnál folytatja pályafutását: “Elköszönni jöttem, nem a szerződésemről tárgyalni. Tíz felejthetetlen évet töltöttem itt. Közös megegyezéssel távozok a Milantól” – nyilatkozta a világbajnok középpályás, aki azonban elmondta azt is, hogy nem beszélt még szerződésről a Juventussal.

Az egyesület ugyanakkor még mindig nem döntött arról, hogy kínál-e új szerződést veterán középpályásainak, a holland Clarence Seedorfnak, valamint az Massimo Ambrosininek.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik