Foci

Megint visszalépett a japán válogatott

Hat héten belül másodszor lépett vissza a Copa Americától a japán labdarúgó-válogatott. Az Európában szereplő játékosokat klubjaik nem engedik el.

Az ázsiaiak először április 4-én, az országot március elején sújtó földrengés és szökőár, illetve azok következményei miatt mondták le a részvételt, tíz nappal később azonban jelezték, mégis szerepelnének a július 1. és 24. között sorra kerülő eseményen.

Ogura Dzsundzsi, a Japán Labdarúgó Szövetség elnöke legutóbbi levelében arról is tájékoztatta a házigazdákat, hogy nem tudnak összeállítani olyan nemzeti csapatot sem, melynek gerincét a hazai bajnokságában szereplő futballisták alkotják, a természeti katasztrófa miatt ugyanis elhalasztották a japán pontvadászat több fordulóját, s ezek egy részét júliusban játsszák majd le.

Az ismételt japán visszalépést hétfőn bejelentő argentin futballszövetség egyúttal közölte, hogy a dél-amerikai konföderáció kedden Costa Ricának küld majd meghívót, amely eddig háromszor vett részt a Copa Americán. Ha a közép-amerikai gárda elindul a tornán, a csoportkörben Argentínával, Bolíviával és Kolumbiával találkozik majd.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik