Foci

Magyar Kupa: Vidi vagy Kecskemét?

A Puskás Ferenc Stadionban a Videoton és a Kecskemét küzd kedden a Magyar Kupa elhódításáért. A Vidi második, a KTE első trófeájára hajt.

Nem tipikus kupacsapatok az idei labdarúgó Magyar Kupa döntőjének résztvevői. A fehérváriak eddig háromszor játszottak döntőt, ebből egy alkalommal, 2006-ban (napra pontosan május 17-én, a Vasas ellen, büntetőkkel) meg is nyerték azt Csertői Aurél irányításával.

Az idén 100 éves KTE története legnagyobb sikerét érte el a döntőbe jutással, amivel jogot szerzett az Európa Liga-indulásra. Ha megnyeri a kupát a lila-fehér alakulat, akkor csak a 2. körben kapcsolódik be a selejtezőkbe, ha veszít, a Paks szerez minderre jogot, és akkor már június 28-án játszania kell Tomislav Sivic együttesének a második számú európai kupasorozatban (a sorsolás június 20-án lesz).

A Videoton a múlt héten megnyerte a Monicomp Ligát, vasárnap viszont biztossá vált, hogy dr. Mezey György távozik a szezon végén a csapattól, Paulo Sousa váltja a mestert a kispadon.

Út a döntőig:
3. forduló: Békéscsabai Előre FC- Kecskeméti TE 1-2
4. forduló: Baja- Videoton 2-4, Tiszakanyár-Kecskeméti TE 0-3
5. forduló: Debrecen-Kecskemét 0-3, Kecskemét- Debrecen 3-1; Videoton-Haladás 3-0, Haladás- Videoton 1-3
6. forduló: Kecskemét- Siófok 5-1, Siófok- Kecskemét 1-1; Honvéd-Videoton 1-1, Videoton- Honvéd 4-0
7. forduló: Kecskemét – ZTE 5-1, ZTE-Kecskemét 0-0; Kaposvár-Videoton 0-1, Videoton-Kaposvár 4-0

„Szerintem jobban felkészítettek és szervezettebbek vagyunk, mint a kecskemétiek. S hogy elkerüljük az öt évvel ezelőtti izgalmakat a legutóbbi alkalommal ellentétben ezúttal szeretnénk kilencven perc alatt eldönteni a mérkőzés és a kupa sorsát” – mondta Farkas Balázs, a vidi.hu oldalnak.

Vajon, ismét a magasba repíti-e a csapat Mezey Györgyöt?

A fehérvári Sóstói-stadionnál óriáskivetítőn lehet majd nyomon követni a kupadöntőt.

Tomislav Sivic, a Kecskemét vezetőedzője híres arról, hogy csapatáért utólag is kiáll, gesztusokat tesz játékosainak. Ennek ékes példája, hogy a keddi kupadöntőre meghívta azokat a játékosokat, akik három éve kivívták az NB 1-be jutást. Ott lesz tehát a Puskás Ferenc Stadionban többek között Csordás Csaba (jelenleg a Siófok játékosa), Némedi Norbert, Montvai Tibor, Debreceni András (Honvéd), Széki Attila (Újpest II) vagy épp Yannick (Debrecen).

Vagy az NB 1-be jutáshoz hasonló ünneplésben részesül Tomislav Sivic?

A mérkőzést Iványi Zoltán vezeti. A kezdősípszó 19 órakor hangzik majd fel.

A várható kezdőcsapatok:
Kecskemét: Ribánszki – Gyagya, Radanovic, Balogh, Mohl – Cukic, Ebala – Bori, Litsingi, Foxi – Tököli. Vezetőedző: Tomislav Sivic.
Cserék: Antal Botond (kapus), Koszó, Farkas I., Alempijevic, Savic, Dosso, Bertus.
Videoton: Sebők – Lázár, Lipták, Vaskó, Andjic – Gosztonyi, Sándor, Elek, Vasiljevic – Nikolic, Alves. Vezetőedző: dr. Mezey György
Cserék: Tujvel (kapus), Szakály, Polonkai, Farkas B., Nagy D., Lencse, Izing
Egyik csapatban sincsenek sérültek és eltiltottak a kecskemétieknél felgyógyult Savic és Alempijevic.
A Videotonnál Farkas Balázs eltiltását csökkentette az MLSZ Fegyelmi Bizottsága, így ő is pályára léphet a Puskás Ferenc Stadionban.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik