Foci

Cristiano Ronaldo már spanyol csúcstartó

Már 39 bajnoki találatnál tart Cristiano Ronaldo, a Real Madrid portugál támadója, aki így a góllövőlista abszolút csúcstartója lett.

A 26 éves játékos a Villarreal elleni két találatával megelőzte Telmo Zarrát és a mexikói Hugo Sánchezt, előbbi az 1950/51-es, utóbbi az 1989/90-es szezonban ért el 38 gólt.

(A Marca és a spanyol hírügynökség szerint Ronaldo már rekorder, más számítások szerint viszont csak 38 gólnál jár. A harmadik fordulóban ugyanis úgy talált be szabadrúgásból, hogy a labda megpattant csapattársa, Pepe hátán.)

Ronaldo a legutóbbi három mérkőzésén kilencszer volt eredményes. A szezonbeli összes találatot tekintve már a Villarreal elleni meccs előtt megelőzte a Real Madrid egykori magyar klasszisát, Puskás Ferencet, aki legjobb idényében 47 gólig jutott a Real Madrid színeiben. Ronaldo jelen pillanatban 52 (vagy 51) találatot jegyez, ebből hétszer a spanyol Király Kupában, hatszor pedig a legrangosabb európai kupasorozatban, a Bajnokok Ligájában volt eredményes.

A bajnoki találatok tekintetében a portugál sztár alaposan ellépett legfőbb vetélytársától, a Barcelona argentin futballzsenijétől, Lionel Messitől, aki eddig 31 találatot ért el a Primera División 2010/2011-es idényében.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik