Foci

Zakózott az Arsenal és a Liverpool

Gera Zoltán csak pár percet kapott a Fulhamben, csapata 2-0-ra győzött a Birmingham ellen az angol bajnokság 37. fordulójában.

Újabb mérkőzésekkel közeledett a szezon végéhez a Premier League, a nagycsapatokon kívül a kiesés elkerüléséért zajló harcra is érdemes volt figyelni.

Az Arsenalhoz a matematikailag még veszélyeztetett Aston Villa látogatott, de az Ágyúsok számára is fontos lehetett a találkozó, hiszen még nem mondtak le a második helyről, de a bronzérmet sem vehették biztosra. Ennek ellenére Darren Bent negyed óra alatt kétszer is meglepte Arséne Wenger alakulatát

A londoniak egy jogosnak tűnő büntetőt nem kaptak meg, majd Robin van Persie a kapufát találta telibe. A holland támadó a mérkőzés végén szépített, de ez pontszerzésre már nem volt elég. Az Aston Villa 2-1-ás sikerével már biztosan megmenekült a kieséstől, az Arsenal pedig akár a harmadik helyet is elveszítheti. A Chelsea már biztosan ezüstérmes.

A jó formában lévő Liverpool hazai pályán kapott ki két góllal a Tottenhamtól: a Vörösök kapuját már a 9. percben bevette Rafael van der Vaart, a második félidő elején pedig Modric értékesített egy büntetőt.

A két csapat között helycsere történt, a Tottenham ötödik, a Liverpool hatodik a tabellán.

A Fulham is 2-0-ra nyert idegenben, Gera Zoltánék a Birminghamhez látogattak. A magyar középpályás a kispadra leülhetett, de csak a 89. percben kapott szerepet a mérkőzésen. Hangeland duplázott a találkozón, a Birminghamnak pedig az utolsó fordulóban is keményen küzdenie kell a bennmaradásért.

A tabella utolsó két helyét elfoglaló Wigan és West Ham egymással találkozott. A londoni Kalapácsosok az első félidőben kétgólos előnyre tettek szert a házigazda ellen, de a Wigan a második félidőben egyenlített, majd N’Zogbia második találatával a mérkőzés legvégén a győzelmet is megszerezte. Ez azt jelenti, hogy a West Ham United elbúcsúzik az élvonaltól.

A Wigan továbbra is reménykedhet benne, hogy az utolsó forduló kedvezően alakul számukra.

Eredmények – Premier League, 37. forduló
Arsenal – Aston Villa 1-2 (0-2)
gólszerzők:
van Persie (90.), illetve Bent (11., 15.)
Liverpool – Tottenham 0-2 (0-1)
gólszerzők:
van der Vaart (9.), Modric (56., 11-esből)
Birmingham – Fulham 0-2 (0-1)
gólszerző: Hangeland (5., 49.)
Wigan Athletic – West Ham United 3-2 (0-2)
gólszerző:
N,Zogbia (57., 90.), Sammon (68.), illetve Ba (12., 26.)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik