Foci

A végén hullajtott pontokat a Chelsea

Carlo Ancelotti csapata kétszer is vezetett, de a vendég Newcastle mégis pontot rabolt az angol bajnokság 37. fordulójában.

A Chelsea már tegnap lemondhatott a bajnoki címről, mivel a Manchester United pontot szerzett, így a londoni kékek számára a második hely megszerzése maradt az egyedüli cél. Egy mai győzelemmel sokat léphettek volna ennek irányába Lampardék, hiszen két fordulóval a vége előtt három pont volt az előnyük az Arsenallal szemben.

Ennek megfelelően bekezdtek a hazaiak, Ivanovic már a 2. percben előnyhöz juttatta csapatát a Newcastle ellen, amikor egy szöglet után közelről a kapuba talált. A 10. percben azonban máris érkezett az egyenlítés: Gutierrez oldalát találta el egy szabadrúgás, a megpattanó játékszer az ellenkező irányba mozduló Cech mellett a kapuba csorgott.

A gyors gólváltás után hosszú gólcsend következett, de kevéssel a vége előtt ismét vezetett Carlo Ancelotti együttese, miután Alex fejelt a kapuba egy középre ívelt szabadrúgást. A győzelem mégsem jött össze, a 92. percben Taylor vette be a londoniak kapuját, kialakítva a 2-2-es végeredményt.


Amennyiben az Arsenal ma nyer az Aston Villa ellen, egy pontra csökkenti hátrányát a Chelsea-vel szemben.

Eredmény – Premier League 37. forduló
Chelsea – Newcastle United 2-2 (1-1)
gólszerzők: Ivanovic (2.), Alex (83.), illetve Gutierrez (10.), Taylor (92.)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik