Foci

Sivic dühös, de már a kupadöntőre készül

Nagyon megviselte a Kecskemét edzőjét az Újpesttől elszenvedett, bíróbakikkal tarkított vereség.

A KTE-Ereco súlyos játékvezetői hibák miatt szenvedett 2-1-es vereséget az Újpest otthonában a Monicomp Liga 28. fordulójának szerdai mérkőzésén.

Az elemzők is egyetértettek abban, hogy a lengyel Jarzebak játékvezető helytelenül ítélt büntetőt az Újpest javára, indokolatlanul állította ki a vendégektől Sinisa Radanovicot és elfelejtett befújni egy 11-est a Kecskemét javára.

A kecskemétiek egyik tulajdonosa, Rózsa Pál már a meccs szünetében felhívta Vágner Lászlót, a játékvezetői bizottság elnökét, hogy számon kérje rajta a bíróküldést. A testület első embere arra hivatkozott, hogy az MLSZ egy korábbi megállapodása alapján szerepeltek külföldi játékvezetők a 28. fordulóban (egy katari és egy másik lengyel spori is közreműködött).

Tomislav Sivic, a kecskemétiek edzője kifakadt a meccs után, ócskapiacról beszerzett bíróról beszélt a Sport TV-nek, és kijelentette, ha az áll a sorozatos tévedések mögött, hogy keresztbe tegyenek egy olyan csapatnak, ahol külföldi az edző, azonnal továbbáll.

A baon.hu-nak két nappal később már higgadtabban nyilatkozott a szerb tréner, akinek magas vérnyomása miatt kórházi kezelést javasoltak csütörtökön. Sivic a portálnak bevallotta, sosem felejti majd el az újpesti meccset, és nem járható út, ha homokba dugjuk a fejünket.

Ezzel együtt túllépett a meccsen, és minden erejével a Videoton elleni keddi kupadöntőre készül csapatával, amely elmondása szerint a körülményeknek hála erősebb lett. A kecskeméti közönségkedvenc edző büszke arra, hogy a focitársadalom szereti a KTE stílusos fociját, és hogy a 100 éves klub története legnagyobb meccsére készülhet.

A Kecskemét az MTK hazai veresége miatt már biztosan bennmaradt a bajnokságban, a Videoton bajnoki címének köszönhetően pedig készülhet az Európa Liga június 20-i sorsolására.

AJÁNLOTT LINK:

A KTE edzője a kupagyőzelemre hajt (baon.hu)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik