Foci

NB I, 29. forduló – beharangozó 1.0

A Monicomp Liga második helyén álló Paks együttese bebiztosíthatja helyét az Európa Liga selejtezőjében.

Huszonnyolc fordulót követően továbbra is a Paks áll a második helyen a bajnokságban. Kis Károly legénysége egy győzelem esetén már pénteken kijuthat a másodikszámú európai kupasorozat selejtezőjébe.

„Olyan Vasasra számítok, amely remekül fog védekezni, hiszen több olyan mérkőzésük is volt, amit kapott gól nélkül játszottak végig. Remek tavaszt produkálnak, ami kifejezetten figyelemre méltó. De mindezektől függetlenül, nekünk, mint mindig, most is a három pont megszerzése a célunk. Ennek eléréséhez, nagy erőket kell mozgósítanunk, mind védekezésben, mind támadásban. Legutóbb Siófokon nagyszerű győzelmet arattunk a szurkolóink segítségével, a szurkolásukra szükségünk lesz a Vasas ellen is. Bízom benne, hogy sokan kilátogatnak a szezon utolsó hazai bajnoki mérkőzésére” – mondta a fiatal szakember.

Komjáti András, az angyalföldiek vezetőedzője jó hangulatú edzést vezényelt le csütörtök délután, a tréner abban reménykedik, hogy ez a fejbéli összeszedettség jele: „ellenfelünk meglehetősen jó formában van, de készültünk belőlük, az eddigiektől eltérő új játékrendszerrel próbálkozunk ellenük. Középpályássorunk összetételén gondolkozom még, de valószínűleg a fiatalokra építek majd.”

Paks – Vasas, 17 óra
Paks, Fehérvári úti stadion, Vezeti: Bognár Tamás

A Zalaegerszeg és a Debrecen is azért hajt, hogy a bajnokság végén odaérjen a dobogóra, ezzel biztosítva helyét az európai kupaporondon. Csank János nem bánkódik az Üllői úton felejtett két pont miatt, most azonban győzelmet vár övéitől.

„Mi és az FTC is két különböző arcát mutatta kedden. Nagy szégyellnivalónk nincs, mert remek mérkőzést játszottunk, de tény, hogy erről az előnyről meg kellett volna nyernünk az összecsapást. A góloknál persze voltak hibák, de én inkább a pozitívumokat keresem, mert ebből is akadt jócskán.Az első félidei játékunkból kell kiindulni, persze a második játékrész tapasztalataival. Az utóbbi hetek legjobb formáját mutató csapat érkezik hozzánk, s nálunk ugyan hiányzik az a két plusz pont, amit otthagytunk az Üllői úton, de… Ugyanilyen éles lenne ez a találkozó akkor is, ha nyertünk volna, s mint minden mérkőzésnek, most ennek is a győzelem a tétje. A vereséget kell elkerülnünk idehaza, lehetőleg úgy, hogy nyerjünk.”

Kondás Elemér, a vendégségbe érkező hajdúsági klub vezetőedzője rontana a zalaiak jó hazai mérlegén (14 eddigi mérkőzésből 10 győzelem, 2-2 döntetlen és vereség).

„Nyilván nyerni akarunk. Bár tény, a Zalaegerszeg a dobogón szeretne végezni, de nekünk is megvan a célunk, és minket csak ez érdekel. Mindenki tudja a dolgát, száz százalékon kell pörögni, hogy megnyerjük a mérkőzést. A ZTE egy rapszodikus csapat, amely képes nagyon jól játszani, remek eredményeket elérni, és váratlan vereségekbe beleszaladni. Hazai pályán többnyire megnyerték a mérkőzéseiket, de idegenben is képesek kimagasló teljesítményre, például a Ferencváros elleni első félidőben is parádéztak, pillanatok alatt háromgólos előnyre tettek szert. Vannak jó játékosaik, akikre majd figyelnünk kell. Ami minket illet, Czvitkovics Péter felépült, de Komlósi Ádámra, Bernáth Csabára és Varga Józsefre továbbra sem számíthatok, hozzájuk csatlakozott most a Szolnok ellen megsérült Nenad Novakovics és Szűcs István.”

Zalaegerszeg – DVSC-TEVA, 19 óra
Zalaegerszeg, ZTE Aréna, Vezeti: Szabó Zsolt

Ajánlott videó

Olvasói sztorik