Foci

Ezüstérmes lett a Paks

Kis Károly együttese Böde Dániel mesterhármasával verte a vendég Vasast a Monicomp Liga 29. fordulójában, így a Paks már biztosan indulhat az Európa Liga selejtezőjében.

A paksiak előnye két fordulóval a vége előtt négy pont volt a harmadik helyen álló Ferencvárossal szemben, így annak a tudatában léptek a pályára, hogy győzelmükkel bebiztosítják bajnoki második helyüket, ezzel együtt pedig az indulást a második számú európai kupasorozat selejtezőjében.

A télen Paksról az angyalföldiekhez igazoló Lisztes Krisztián a mérkőzés előtt megkapta a Ligakupa-győzelemért járó aranyérmet, majd a mérkőzés elején már veszélyeztette is volt csapata kapuját. Aktívabban kezdett a Vasas, negyed óra elteltével Égernek kellett nagyot mentenie Rezes elől.

Próbálkoztak a csapatok, de túl sok izgalom a félidő végéig nem adódott, ekkor viszont megszerezte a vezetést a Paks: Böde Dániel maradt őrizet nélkül Németh kapuja előtt, egy jobb oldali beadás meg is találta, a támadó pedig kapásból a léc alá lőtt (1-0).

A második félidő elején ismét Böde veszélyeztetett, Németh a léc fölé ütötte a próbálkozást. Ez nem szegte kedvét a hazaiak csatárának, a 68. percben jól érkezett egy beadásra, és közelről a fővárosiak kapujába fejelte a második gólját (2-0).

Röviddel ezután Kulcsár kezezett a 16-oson belül, a Paks javára megítélt büntetőhöz Böde állt oda, majd nagy erővel a léc alá bombázott (3-0). Innentől már végképp nem volt kérdéses a három pont sorsa, a Ligakupa-győztes Paks már biztosan második a labdarúgó NB1-ben, a következő szezonban pedig a nemzetközi porondon is megmutathatják magukat.

Eredmény – Monicomp Liga, 29. forduló
Paks, Paksi Stadion, 2500 néző, vezette: Bognár Tamás
Paksi FC – Vasas-Híd 3-0 (1-0)
Paks: Csernyánszki – Heffler T., Éger, Fiola, Báló – Sifter, Sipeki (Mészáros I., 44.) – Magasföldi, Böde, Csehi (Szabó J., 89.) – Kiss T. (Haraszti, 89.) Vezetőedző: Kis Károly
Vasas: Németh G. – Kulcsár D., Mileusnic, Gáspár J., Présinger – Rezes (Lázok, a szünetben), Lisztes, Kovács G., Arsic (Beliczky, 62.), Nagy P. – Ferenczi. Vezetőedző: Komjáti András
Gólszerző: Böde (43., 68., 71.-11-esből)
Sárga lap: Magasföldi (46.), Sifter (58.), illetve Kovács G. (56.), Nagy P. (77.)
Piros lap:

Ajánlott videó

Olvasói sztorik