Foci

Nem ereszti a Barcát a Real

A Real Madrid kedden este 4-0-ra legyőzte a Getafe együttesét, így legkorábban csak szerdán dőlhet el a bajnoki cím sorsa.

A legutóbb négyet hintő Cristiano Ronaldónak már a 24. percben tapsolhatott a Santiago Bernabéu közönsége, a portugál Özil passzából volt eredményes. José Mourinho fiai, már az első félidőben dűlőre akarták vinni a dolgot, de több gól nem született a szünetig.

Fordulás után aztán a blancók bebiztosították végső sikerüket, Ronaldo szerzett még újabb két gólt, valamint a csereként beállt Karim Benzem talált még be. Ennek a három pontnak köszönhetően még nem bajnok a Barcelona, ugyanis öt pont a különbség a két gárda között. Pep Guardiola legénysége szerdán a Levante otthonában vendégeskedik.

Ronaldo már 49. gólját szerezte a szezonban, a bajnokságban pedig már 37-nél jár, azaz nehéz lesz elvenni tőle a spanyol gólkirályi címet. Lionel Messi 31-nél jár a La Ligában.

Mindeközben a kiesés ellen menekülő Deportivo La Coruna fontos győzelmet aratott az Athletic Bilbao ellen hazai pályán. Az Atlético Madrid Santanderbe utazott el egy 2-1-es vereség erejéig. A Julio Baptista vezette Málaga a Sporting Gijónt is elpáholta.

Eredmények – La Liga, 36. forduló
Real Madrid – Getafe 4-0 (1-0)
Gólszerző: Cristiano Ronaldo (24., 58., 90. – a harmadikat 11-esből), Benzema (77.)
Racing Santander – Atlético Madrid 2-1 (1-1)
Gólszerző: Kennedy (38.), Rosenberg (48.) illetve Suarez (11.)
Málaga – Sporting Gijón 2-0 (1-0)
Gólszerző: Baptista (10.), Eliseu (68.)
Deportivo La Coruna – Athletic Bilbao 2-1 (1-1)
Gólszerző: Adrian (22.), Castillo (71. – öngól) illetve Toquero (3.)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik