Foci

NB I, 28. forduló – beharangozó 2.0

A Monicomp Liga 28. fordulójában bajnok lehet a listavezető Videoton, ehhez azonban nyernie kell a Kaposvár ellen.

Négy mérkőzést már lejátszottak a fordulóból, a Paks siófoki győzelmének köszönhetően pedig szerdára is maradtak izgalmak: a Videotonnak ugyanis három pont kell ahhoz, hogy biztosan bajnok legyen.

Az MTK-ra is nagyon fontos mérkőzés vár, ha kikap Garami József együttese, úgy a minimálisra csökkenek a bennmaradási esélyei.

Újpest – Kecskemét
Kecskemét, 17.30, Széktói Stadion, Vezeti: Kovács Gábor

Matematikailag a két lila-fehér együttes, a mostani vendéglátó Újpest, és a Kecskemét is lőtávolon belül van a kiesés ellen menekülő MTK szemszögéből nézve, azaz mind a két csapatnak szüksége van a pontokra. Az Újpest a Paks elleni vereséget, a KTE a Győr ellen 3-1-es vezetésről csak döntetlenre hozott bajnokit feledtetné a szurkolókkal.

„A Kecskemét ellen rendszerint sokgólos meccseket szoktunk játszani. Ezúttal is támadólag lépünk fel, ez a mi játékunk, de próbálunk, amennyire csak lehet, stabilak maradni. Nem feltétlenül eredményben gondolkodom, de szeretném azt a tudatos, fegyelmezett, időnként látványos játékot viszontlátni, amelyet az utóbbi bajnokikon nyújtottunk” – mondta Mészöly Géza.

Videoton – Kaposvár
Székesfehérvár, 19.00, Sóstói Stadion, Vezeti: Szőts Gergely

Ha a Videoton nyer, úgy két kanyarral a vége előtt megszerzi fennállása első bajnoki címét a székesfehérvári együttes. Mezey György, a Vidi vezetőedzője ki is adta az ukázt: nyerni kell!

„A Kaposvártól a szokásos repertoárt várom, vagyis azt, hogy életre-halálra küzdenek majd. Ami minket illet, a Honvéd ellen nagyon sok hibával játszottunk, így most egy kevés taktikai hibát vétő, magabiztosan játszó Videotonra számítok. Miután tegnap délután a Paks legyőzte a Siófokot, így még inkább adott a feladat: nyernünk kell! Ezúttal is azt kérem a fehérváriaktól, minél többen látogassanak ki a mérkőzésre és segítsék, buzdítsák a csapatot, hogy mindannyian részesei lehessünk végre a várva várt fiesztának!”

„„A Videotonról tudjuk, hogy az ország legjobb csapata, és nagyon nehéz megverni őket otthon. Szeretnénk meglepetést okozni, bár ők az esélyesek. Ha máshogy nem is, dacból is szeretnénk olyan produkciót mutatni, ami pontot, pontokat érhet” – hangzott Sisa Tibor beharangozója.

Győri ETO – Budapest Honvéd
Győr, 20.00 ETO Park, Vezeti: Bognár Tamás

A Győr sem dőlhet még hátra, ha csak a számokat nézzük. Mindemellett Csertői Aurél együttesének nagy lökést adhat, hogy a múlt hét végén Kecskeméten vesztett helyzetből sikerült pontot menteniük.

„Mindenképpen szeretnénk három pontot szerezni, úgy érzem a győzelem benne van a csapatunkban. A Honvéd egy masszív, jól védekező csapat, ennek szellemében készülünk a holnapi mérkőzésre.”

MTK – Szombathelyi Haladás
Budapest, 20.00, Hungária körúti stadion, Vezeti: Vad II. István

Igazi kiesési rangadóra kerül sor a Monicomp Liga 28. fordulójának szerda estéjén, a 13. Haladás az utolsó előtti MTK-hoz látogat. Ha a vasiaknak sikerül mind a három pontot megszerezniük, úgy biztos a bennmaradásuk, míg Garami József együttese rendkívül nehéz helyzetbe kerülne.

„A Haladás rutinos játékosokat felvonultató, jó erőkből álló csapat. Főleg hazai pályán veszélyesek, de idegenben is gondot tudnak okozni például pontrúgásaik révén. Mi azonban mostmár nem válogathatunk az ellenfelek között, három meccs van hátra, mindhárom mérkőzésen nyernünk kellene. A Szolnok elleni győztes mérkőzésünkön az első percekben a szurkolók kemény szavakkal illették a csapatot. A játékosoknak nagy szüksége lenne arra, hogy nyugodtan tudjanak futballozni ezért arra kérem drukkereinket, hogy tartsanak ki a játékosok mellett, biztassák őket az első perctől kezdve! Mi úgy érezzük, hogy van esély a javításra, és az utolsó pillanatig küzdeni fogunk, nem adjuk fel!”

„Felhívtam játékosaim figyelmét arra, hogy egy pontért sehova nem lehet menni. Az már egy másik dolog, ha most valaki elém tenne egy papírt, hogy aláírnám-e a döntetlent, gondolkodás nélkül, azonnal megtenném, hiszen azért dolgozom itt már több, mint hat hónapja, hogy sikerüljön a bennmaradás, ez volt minden vágyam. Viszont biztos vagyok benne, hogy ezért nagyon meg kell harcolnunk szerdán, mivel az MTK-nak ez lesz az utolsó utáni lehetősége” – mondta Aczél Zoltán.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik