Foci

Kupadöntős az Inter

Leonardo együttesének a végén izgulnia kellett a Roma ellen az Olasz Kupa elődöntőjében.

Az első találkozón Stankovic bombagólja döntött Rómában, így a mai visszavágó előtt az Inter számított esélyesebbnek arra, hogy a Palermo után bejusson az Olasz Kupa döntőjébe. Rá is fért a sikerélmény a milánói kék-feketékre, hiszen a bajnokságban már nem tudják befogni a városi rivális Milant, a BL-ből pedig a Schalke simán kiütötte őket a negyeddöntőben. Az elnyűhetetlen csapatkapitány, Javier Zanetti ezredik tétmérkőzését játszotta az Inter színeiben.

Az első félidő góltalansága után az 58. percben megszerezték a vezetést a hazaiak, a kameruni gólvágó, Eto’o volt eredményes. Sokáig úgy tűnt, nem lesz már változás, és az Inter kettős győzelemmel lép a fináléba, azonban Borriello hat perccel a rendes játékidő vége előtt kiegyenlített.

Minden okuk megvolt az izgalomra a hazaiak szurkolóinak, hiszen egy újabb vendéggól a Roma továbbjutását eredményezte volna, viszont erre már nem került sor. Az Internek sokat ért az idegenben elért siker, 2-1-es összesítéssel bejutottak a kupadöntőbe, így legalább ezt a címüket még megvédhetik. A döntőt május 29-én rendezik a római Olimpicóban.

Eredmény, Olasz Kupa elődöntő, visszavágó
Internazionale – AS Roma 1-1 (0-0)
gólszerzők: Eto’o (58.) illetve Borriello (84.)
Továbbjutott az Inter, 2-1-es összesítéssel.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik