Foci

NB 1, 28. forduló – beharangozó 1.0

Továbbra is a dobogóért folytatott harc határozza meg a Monicomp Liga aktuális fordulóit, így a kedd-szerdai kört is.

Két dolog dőlt el az NB 1-ben a 27. kör végéig, ezek közül az egyik még nem 100 százalékos tény, nevezetesen, az idei bajnokságot a Videoton nyeri. Emellett a Szolnok kiesése dőlt el, a másik búcsúzó együttes, valamint a 2. és a 3. helyen végző, ezzel Európa Liga-induló csapatok kiléte még kérdéses.

A nemzetközi indulásért küzdő együttesek (Debrecen, ZTE, FTC, Paks, Kaposvár) közül hárman is pályára lépnek a keddi napon. Ha már nemzetköziség: chilei és katari játékvezetők is gyepre futnak a 28. fordulóban.

Szolnoki MÁV FC – DVSC-TEVA, 17 óra 30 perctől (Sport1)
Szolnok, vezeti: Farkas Ádám

A hazaiaknak tét nélküli lesz a meccs, de nem lennénk meglepve, ha a hazai játékosok odatennék magukat, elvégre semmit nem tudnak arról, jövőre hol játszanak, el kéne adni magukat. A DVSC Kondás Elemérrel veretlen, csúnya lenne, ha éppen a Tiszaligeti-stadionban szakadna meg a sorozat.

„Próbáljuk úgy felkészteni a srácokat, hogy frissek legyenek, mert mind a két idegenbeli meccsen nyerni szeretnénk, utána már nyugodtabban fogadhatnánk a Haladást. Továbbra is sok a sérültünk, Bernáth Csaba, Czvitkovics Péter, Varga József, Kabát Péter és Komlósi Ádám biztosan nem játszik Szolnokon, Farkas Balázs pályára lépése még kérdéses” – mondta Kondás Elemér a loki.hu oldalnak nyilatkozva, utalva a hétvégi, ZTE elleni idegenbeli meccsre – valóban nehéz sorsolás.

Siófok – Paks, 17 óra 30 perctől
Siófok, vezeti: Garcia (chilei)

Pikáns és érdekes találkozót láthatnak azok, akik kilátogatnak a stadionba, hiszen bár a hazaiak már négy pontra vannak a kiesőhelyen álló MTK-tól, helyzetük még mindig nem stabil, szükségük van a pontokra. Egyedül a hétvégén kiállított Graszl hiányzik majd ifj. Mihalecz István együtteséből.

A Paks merészebb célokat szövöget, nem alaptalanul. Kis Károlyék az EL-ért harcolnak, jelenleg a 2. helyen állnak a bajnokságban: nem véletlen, hogy nagy csatára számít a vendégek mestere is.

Ferencváros – Zalaegerszeg, 20 órától (Sport1)
Üllői út, vezeti: Kassai Viktor

Csank János sokadszor tér vissza korábbi együttesének stadionjába, de nem hinnénk, hogy ijdeős típus: a ZTE egy kisebb hulllámvölgyből látszik kilábalni, a Ferencváros ellen azonban nem lesz könnyű dolga. A meccset az a Kassai Viktor vezeti, aki a két csapat őszi meccsén is fújt.

„A Fradi-pályán játszani mindig nagy élmény, az ellenfelekre biztosan hatással van a többnyire nagyszámú közönség . Ezt különbözőképpen élik meg a sportolók, a jó versenyzőket feldobja, remélem, most mi is azok leszünk” – szólt Csank a ztefc.hu oldalon.

„Fontos mérkőzés vár ránk, a ZTE – hasonlóan hozzánk – rapszodikusan szerepel. Hogy ez miért van, azt nem tudom megmondani, miként azt sem, hogy melyik arcukkal érkeznek hozzánk a zalaiak. Az ősszel jól játszottunk Zalaegerszegen, de nem szereztük meg a három pontot. Ha most nem jön össze a jó játék, de megvan a három pont, akkor elégedett lennék” – nyilatkozta Prukner László, a Ferencváros edzője az nb1.hu oldalnak.

Vasas-Híd – Lombard Pápa, 18 órától
Fáy utca, vezeti: al-Kuvari (katari)

Presztízs értéke lesz a Vasas-Pápa meccsnek, ugyanakkor nem árt megjegyezni, hogy a vendégek még ki is eshetnek az élvonalból. Hét pont az előnyük az MTK-val szemben és még kilenc egységet lehet szerezni a három kör alatt.

„Hátul talán már csak a Haladás lehet ránk veszélyes, ám előre még javíthatunk. A Vasas tavaszi teljesítménye nagyon meglepett, de nagyon örülök neki, mert Komjáti Andrást végtelenül tisztelem. Ő egy olyan szakvezető, aki kötődik a klubhoz, és lám ennyit jelent, ha egy jó szakmai munka mellé nyugodt háttér párosul” – tisztelgett kollégája előtt Véber György, a Pápa vezetőedzője, aki persez szeretne tovább rondítani a Vasas tavaszi szereplésén (az előző fordulóban a Haladás tette ezt meg 3-0-s győzelmével).

Komjáti András a vasassc.hu oldalnak elmondta, már lezártnak tekinti a szombathelyi mérkőzést: „Harcos játékot szeretnék látni a pápaiak ellen. Mileusnic eltiltása lejárt, visszatér a védelem tengelyébe, csakúgy mint Lázok a középpályára, hiszen Ferenczi is játékra jelentkezett. Az ő ékpárján gondolkodom még, Beliczky legutóbb jó teljesített az NB III-as mérkőzéseken, így vagy ő vagy Szilágyi lesz a másik csatárunk.”

A meccs érdekessége, hogy katari játékvezető fújja majd a sípot.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik