Foci

NB I, 27. forduló – beharangozó 2.0

Nagy a harc a dobogós helyekért, a Ferencváros Szolnokra, a Debrecen Kaposvárra látogat, a Paks az Újpestet fogadja.

A listavezető Videoton mögött hatalmas a tumultus az európai kupaporondot érő helyekért vívott csatában, akár a jelenleg hatodik helyen tanyázó, címvédő Debrecen is felugorhat a második helyre, de az eredmények úgy is alakulhatnak, hogy a székesfehérvári gárda már bajnokként fut majd ki a Bozsik Stadion gyepére vasárnap.

Szolnok – Ferencváros
Szolnok, 15 óra, Tiszaliget, Vezeti: Berger József

A Szolnok szinte már biztos kiesőnek tekinthető, Simon Antal csapatának ugyanis tíz pont a hátránya még bentmaradást érő helyen vesztegelő Siófok mögött. A Tisza-partiak azt a Ferencvárost látja vendégül, amely nem tett leaz Európa Ligában való indulásról.

„Négy olyan mérkőzés elé nézünk, melyen ellenfeleink a nemzetközi porondra szeretnének kilépni. Fontos, hogy ne érje szó a ház elejét, ezért ezeken a mérkőzéseken olyan teljesítményt kell nyújtanunk, hogy teljes erőbedobásra késztessük ellenfeleinket. Bízom benne, hogy az egy hét elegendő volt ahhoz, hogy fel tudjunk készülni a következő mérkőzésre, azaz a Ferencvárosra. A találkozó várhatóan nagy létszámú közönség előtt lesz és bízom abban, hogy a csapat ott folytatja, ahol a Vasas előtt abbahagyta a hazai szereplését” – mondta Simon Antal.

A túloldalon Csizmadia Csaba ment elébe a szombat délutáni mérkőzésnek, a védő a sportandmedia.com-nak nyilatkozva elmondta, reméli, hogy sikerül nyerni Szolnokon, ez pedig egy kellő lökést adhat a maradék három fordulóra.

Kaposvár – Debrecen
Kaposvár, 17.30, Kaposvári Rákóczi Stadion, Vezeti: Kassai Viktor

Kétségkívül a Rákóczi és a Loki összecsapása lesz a játéknap rangadója, a két együttest ugyanis mindösszesen egy egység választja el egymástól a tabellán. Oláh Lóránt, a hazaiak csatára (aki korábban a hajdúsági együttest is erősítette) abban bízik, hogy sikerül leszakítani a riválist az EL-ért folytatott harcban.

Kondás Elemér, a DVSC-TEVA vezetőedzője szerint jó, ám rapszodikus csapat a mostani ellenfél: „a Ferencvárost például otthon legyőzték, de Kispesten vereséget szenvedtek. Főleg otthon nagyon jó teljesítményre képesek. Nem véletlenül vannak az élmezőnyben, de bízom abban, hogy jó mérkőzésen mi gyűjtjük be a három pontot. Elsősorban a saját játékunkat kell játszani, ugyanazt, amit az elmúlt mérkőzéseken is. Egységesnek kell lenni, bátran, szervezetten és fegyelmezetten kell játszani, és akkor eredményesek lehetünk.”

Szombathelyi Haladás – Vasas-Híd
Szombathely, 19 óra, Szombathelyi Haladás Stadion, Vezeti: Solymosi Péter

Amennyiben a Haladás mind a három pontot be tudná zsebelni szombaton, úgy Aczél Zoltán legénysége jókora lépést tenne a biztos bentmaradás felé. A fiatal szakember nem is kertelt amikor a célokat ecsetelte: „nyerni kell, nincs mese.”

Komjáti András úgy véli, papíron a Vasas az esélyesebb, a dolgok azonban a pályán dőlnek el: „kemény mérkőzés elé nézünk, hiszen a Haladás rendkívül jól szervezett csapat, otthoni mérlegük pedig több mint tiszteletet parancsoló.”

Lombard Pápa – Siófok
Pápa, 19 óra, Perutz Stadion, Vezeti: Iványi Zoltán

Véber György a szezon előtt negyven-negyvenöt pontot tűzött ki célul, ezt meg is szerezheti az együttes, ehhez azonban le kell győzni a Siófokot: „győzelmünk esetén – ha netán valaki úgy gondolná, hogy érint minket a kiesés veszélye – matematikailag is bebiztosítanánk a bennmaradásunkat.”

Horváth Károly szerint kiszámíthatatlan csapat a Pápa és emiatt háromesélyes meccsre számít.

Paks – Újpest
Paks, 19 óra, fehérvári úti Stadion, Vezeti: Kovács J. Zoltán

A szezon meglepetéscsapata, a Ligakupa-győztes Paks jelenleg a második helyen áll, ám az üldözők Kis Károly legénységének sarkában vannak, így a tréner kemény, de jó mérkőzésre számít.

Az Újpest mindeközben kellő önbizalommal érkezik majd Paksra, Mészöly Géza szerint jobb lett a hangulat a fővárosi öltözőben: „a három győzelemnek köszönhetően fokozott a jókedv az öltözőben, érzem a játékosokon, hogy szívesen vannak együtt, nagyon jó a csapatmorál. Pakson mindig nagyon nyögvenyelős meccseket játszottunk, amelyek után rendszeresen lehorgasztott fejjel jöttünk haza, de motivált a csapat, és hiszem, hogy megszakítjuk szombaton ezt a sorozatot.”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik