Foci

Hivatalos: Buzsákyék a bajnokok

Nem kap pontlevonást a Queens Park Rangers, így jövőre a Premier League-ben folytathatja a londoni csapat.

Ahogyan arról már korábban beszámoltunk, a magyar középpályást, Buzsáky Ákost foglalkoztató Queens Park Rangers a Watford otthonában elért győzelmével megnyerte a labdarúgó angol másodosztályú bajnokságot.

A londoni drukkerek egyik kedvence, Buzsáky kérdésünkre elmondta, egy álma vált valóra a bajnoki címmel. Ugyanakkor még kérdéses volt a QPR PL-be jutása, mert két évvel ezelőtt szabálytalanul szerződtették az argentin Alejandro Faurlint.

A Queens Park Rangers szombaton hivatalos weboldalán számolt be arról, hogy az angol szövetség ugyan elismerte a vétséget, de nem vonnak le pontokat a kékektől. Ez azt jelenti, hogy hivatalossá vált a bajnoki arany és az ezzel járó élvonalba jutás.

Időközben lejátszották a Championship utolsó fordulójának mérkőzéseit, a QPR Buzsáky Ákossal a kezdőben fogadta a Leeds Unitedet. A hazaiak szereztek vezetést már rögvest az első percben, a vendégek azonban egy szemet gyönyörködtető, majd egy szerencsés találattal fordítani tudtak. A magyar középpályás kívánsága, mely szerint játszani szeretne 29. születésnapján teljesült, jól teljesített a neki szánt 55 percben, Adel Taarabt váltotta.

Az Ipswich Town Fülöp Mártonnal a kapuban kapott ki 4-2-re, Gyepes Gábor csapata, a Cardiff City pedig a Burnley vendégeként játszott 1-1-es döntetlent.

Eredmények – Championship, 46. forduló
QPR – Leeds 1-2 (1-1)
Gólszerző:
Helguson (1.) illetve (Gradel 38., McCormack 67.)
Leicester – Ipswich Town 4-2 (3-0)
Gólszerző:
King (26.), Yakubu (42.), Abe (45.), Kamara (72.) illetve Leadbitter (69. – 11-esből), Wickham (70.)
Burnley – Cardiff City 1-1 (1-0)
Gólszerző:
Rodriguez (13.) illetve (Bellamy, 90.)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik