Foci

UEFA: Mourinho öt meccsre eltiltva

A Real Madrid vezetőedzőjét a Barcelona elleni BL-elődöntő alatt/után megfogalmazott sértő mondatai miatt meszelték el.

Nem volt mindennapi a Real Madrid és a Barcelona Bajnokok Ligája elődöntője, hiszen a pályán folytatott küzdelmek (megannyi szabálytalanság és színészkedés mindkét oldalon) mellett verbális csatára is figyelhettünk.

Ebben élen járt José Mourinho. A Real trénere Pepe első meccsen elkövetett szabálytalansága és kiállítása miatt kelt ki, szerinte a Barca mindig előnyt élvez az UEFA-nál, amelynek egyik eredője az UNICEF-hez kötődő kapcsolata.

A Barcelona fegyelmit kezdeményezett az UEFA illetékes testületénél, a Real Madrid pedig a katalánokat jelentette fel, amiért azok túl sokat színészkedtek és sportszerütlenül viselkedtek a párharc alatt. Az utóbbi két panaszt lesöpörte az európai szövetség, de a Real fellebbezett csütörtökön.

Pénteken aztán ítéletet hozott az UEFA: Jose Mourinhónak öt BL-meccset kell kihagynia az elkövetkezendőkben. Ebből egyet már letöltött, a fennmaradó négy közül az utolsóra vonatkozó eltiltást három évre felfüggesztette a szervezet.

Az UEFA emellett eltiltotta a BL-döntőtől Pintót, a Barcelona kapusát, aki az első meccsen a szünetben állíttatta ki magát.

AJÁNLOTT LINK:

Az UEFA öt meccsre meszelte el Mourinhót (bbc.co.uk)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik