Foci

NB 1, 27. forduló – beharangozó 1.0

A Győr a bombaformában lévő Kecskeméthez látogat, a Zete a kiesés elől menekülő MTK ellen kezdene kimászni a gödörből.

Két találkozót rendeznek a Monicomp Liga 27. fordulójának pénteki játéknapján: 17 órától a kupadöntős Kecskemét a Győri ETO együttesét fogadja, míg 19 órától a dobogóért küzdő Zalaegerszeghez látogat a kiesőhelyen tanyázó MTK.

A KTE-Ereco rendkívül jó formába került a szezon végére, Tomiszlav Szivics együttese a héten bejutott a Magyar Kupa fináléjába (a hazai 5-1 után idegenben elég volt egy gólnélküli döntetlen is a Zalaegerszeg ellen), a bajnokságban pedig három forduló ta nem kapott ki, ennek során otthon simán verték a Kaposvárt (4-1), kicsit nehezebben a Honvédot (2-1), de pontot szereztek a listavezető Videoton otthonában is (2-2).

A csapat szerb vezetőedzője a Győri ETO elleni bajnoki találkozó előtt az NB1.hu-nak elmondta, érzései szerint játékosaiban van még annyi erő, hogy a közönségükkel együtt megünnepeljék a klub eddigi legnagyobb sikerének tekinthető kupadöntőbe jutást, ami egyben a nemzetközi porondra is kivezeti az együttest. Tomiszlav Szivics hozzátette, a győzelemhez össze kell tartani a szurkolókkal, telt házat szeretne a találkozón.

A Győr pihentebb lehet a mérkőzés előtt, Csertői Aurél együttese egy hete hazai pályán játszott 1-1-es döntetlent a Paks ellen, azóta készülhetnek a kecskeméti fellépésre. “Idegenben szeretnénk pontjainkat gyarapítani. Tudjuk, hogy a Kecskemét hazai pályán nagyon nehéz ellenfél, illetve bejutottak a Magyar Kupa döntőjébe, az biztos aktiválja őket, de nekünk fontos, hogy pontokat szerezzünk!” – vázolta az ETO terveit a vezetőedző.

Kecskeméti TE-ERECO – Győri ETO FC
Kecskemét, 17:00, Széktói Stadion, vezeti: Szilasi Szabolcs

A Zalaegerszeg nem tudott csodát tenni keddi kupameccsén, de ez az elmúlt hetekben mutatott játékuk alapján nem is volt várható. Csank János együttese legutóbbi öt bajnoki mérkőzésén mindössze négy pontot szerzett, legutóbb a Vasas otthonában szenvedtek vereséget szinte kilátástalan játékkal. A Zete ennek ellenére csak négy ponttal van lemaradva a második, és kettővel a harmadik helytől, így még a dobogóért is küzdhetnek.

“Az utóbbi hónapokban elmaradtak az egyéni jó teljesítmények, így a bravúrok is. Igyekszünk a lehető legtöbbet kihozni a visszalévő négy meccsből, ami nem lesz egyszerű, hiszen ellenfeleink is (a Szolnok kivételével) küzdenek valamiért. Mentálisan erősnek kell lennünk, vigyáznunk kell, hogy ne kapjunk elkerülhető gólokat, le kell redukálnunk a hibáink számát és akkor ismét győzelemnek örülhetünk. Nehéz mérkőzésre számítok, mert az MTK-nak is nagyon kellenek a pontok, de a mi céljaink eléréséhez is égetően nagy szükségünk van a győzelemre!” – nyilatkozta a szerződését tegnap 2014-ig meghosszabbító Csank János.

Égető szüksége van a pontokra az MTK csapatának is, Garami József legénysége ugyanis jelenleg csak a 15. pozíciót foglalja el a tabellán, ami bizony nem ér bennmaradást. A Siófok mindössze egy pontos fórral bír a kék-fehérek előtt, így a helyzet még nem reménytelen. Az MTK legutóbb hazai pályán 1-0-ra nyerni tudott a Szolnok ellen, most azonban várhatóan nehezebb dolguk lesz.

“A ZTE erős csapat, kiváló középpályával, nálunk viszont éppen olyan játékosok dőltek ki, akik a csapat stabilitását adhatják. A hazaiak már a tavaszi kupameccseken is bizonyították, hogy pontrúgásaik veszélyesek, gyors támadóik révén zavart tudnak okozni. Figyelnünk kell rájuk, mint ahogy a helyzetkihasználásra is: a Szolnok ellen is voltak nagy lehetőségeink, ezeket jobb százalékban kell kihasználnunk. Minden mérkőzésen sok múlik, így ezen is, mindent megpróbálunk, de a zalaiak otthonában nem lesz egyszerű dolgunk” – fogalmazott Garami József szakmai igazgató.

ZTE FC – MTK Budapest
Zalaegerszeg, Városi Stadion, 19:00, vezeti: Fábián Mihály

Ajánlott videó

Olvasói sztorik