Foci

A pénzhiány miatt úszik el a Fradi álma?

A Debrecen elleni döntetlen után félreérthetetlenül kiderült, hogy gondok vannak az öltözőben. Ki érhet oda a labdarúgó NB1 dobogójára?

“Sok nehézség van, amiről négy hónapig nem beszéltünk, próbáltuk az öltözőn belül tartani, de azért ez rányomja a bélyegét a játékosokra. Ez nem mentség, de pillanatnyilag nem vagyunk egységesek az öltözőben sem, és ez látszik a játékon is” – nyilatkozta a Sport Televíziónak Prukner László, a Ferencváros vezetőedzője a DVSC-TEVA elleni vasárnapi döntetlen után.

Világosan beszélt a problémáról Balog Zoltán, a zöld-fehérek játékosa is: “Sajnos árnyékai vagyunk önmagunknak, nem jönnek be azok a dolgok, amik ősszel. Nagyon sok légiósunk van, és rajtuk érződik – sajnos ki kell mondanom – a pénznek a hiánya. Mi, magyar játékosok ezt átéltük már nagyon sokszor, próbáljuk áthidalni a problémát és hatni a játékosokra.”

A Fradi a legutóbbi öt mérkőzésén mindössze öt pontot szerzett, de még így megmaradt az esélye a dobogós helyezéssel járó nemzetközi kupaszereplés kiharcolására. Ahhoz azonban, hogy a hátralévő négy fordulóban sikerüljön elérni ezt a célt, minden bizonnyal felül kell emelkedniük az említett problémákon.

Orosz Pál, az FTC labdarúgócsapatát működtető zrt. vezérigazgatója a napokban elmondta, nagyon komoly adóságokkal küzdenek, idén csupán egyszer tudtak fizetést adni, ám akkor is csak félhavi járandóságot utaltak. Emellett a futballisták az MTK elleni győzelemért és a Debrecen elleni vasárnapi döntetlenért kapták meg a prémiumukat, a többivel még adósak nekik. A tervek szerint június közepéig mindenki megkapja a járandóságát.

A Ferencváros hétvégén a már szinte biztos kiesőnek tekinthető Szolnok otthonába látogat. Prukner László együttese később otthon fogadja a Zalaegerszeget, majd Szombathelyen lép fel, végül az Albert Stadionban látja vendégül a Pápa együttesét.

A Videoton (54 pont) mögötti dobogós helyezések elcsípéséért hatalmas csata várható, hiszen a Paks (44 pont), a Kaposvár (42 pont) és a Ferencváros (42 pont) nyomában közvetlenül érkezik az edzőváltás után megtáltosodó Debrecen (41 pont), de nem írható le a Zalaegerszeg (40 pont) és az ősszel remeklő Vasas (38 pont) sem.

A dobogóra legjobb eséllyel pályázó együttesek hátralévő mérkőzései:
2. Paksi FC (44 pont)
– Újpest FC (otthon)
– Siófok (idegenben)
– Vasas (otthon)
– MTK (idegenben)
3. Kaposvári Rákóczi (42 pont)
– DVSC-TEVA (otthon)
– Videoton (idegenben)
– Szolnok (otthon)
– Győri ETO (idegenben)
4. Ferencváros (42 pont)
– Szolnok (idegenben)
– ZTE FC (otthon)
– Szombathelyi Haladás (idegenben)
– Lombard Pápa (otthon)
5. DVSC-TEVA (41 pont)
– Kaposvár (idegenben)
– Szolnok (idegenben)
– ZTE FC (idegenben)
– Szombathelyi Haladás (otthon)
6. ZTE FC (40 pont)
– MTK (otthon)
– Ferencváros (idegenben)
– DVSC-TEVA (otthon)
– Szolnok (idegenben)
7. Vasas (38 pont)
– Szombathelyi Haladás (idegenben)
– Lombard Pápa (otthon)
– Paksi FC (idegenben)
– Kecskemét (otthon)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik