Foci

Ferguson: bíztam a játékosokban

Sir Alex Ferguson felforgatott csapatot küldött pályára a Bajnokok Ligájában szerdán, bejött neki.

Mint arról már írtunk, a Mancheste rUnited tartalékosan is 4-1-re verte hazai pályán a Schalke 04 együttesét a Bajnokok Ligája elődöntőjének visszavágóján, így lehetősége nyílt rá, hogy revansot vegyen a 2009-ben a fináléban elszenvedett vereségért – Eto’o és Messi gólja döntött akkor.

„Olykor vannak olyan pillanatok, amikor bíznod kell a játékosaidban. Az Arsenal elleni mérkőzés mindent megváltoztatott, kissé fáradtak voltak a labdarúgóim, így a Chelsea elleni meccsre is gondolnom kellett. Kockáztattam, kilenc helyen is változtattam a kezdőn, de szerencsére volt két gól fórunk, így megléphettem ezt. Nagyszerű döntőre számítok, a két csapat hagyományaihoz és történelméhez passzol a Wembley” – nyilatkozta a lefújás után Sir Alex Ferguson, a Vörös Ördögök vezetőedzője.

Ralf Rangnick szerint a jobbik csapat megérdemelten jutott tovább: „gratulálok a Unitednek. Mind a két meccsen ők voltak a jobbak, a szerdai kezdőjüket is lehet szedett-vedettnek mondani, de olyan játékosok, mint Dimitar Berbatov, Anderson és a két belső védő bármelyik Bundesliga csapatba beférnének, ez is mutatja mekkora potenciál van abban a keretben. A Real Madrid és a Barcelona párharcában is látszott, ők hárman más játékerőt képviselnek, már korábban is kieshettünk volna, de az Inter ellen két fantasztikus mérkőzésünk is volt. Ránk mér várnak meccsek Németországban, többek közt a Német Kupa döntője, bizakodva tekintünk a jövőbe. Nehéz úgy tekinteni a döntőre, hogy az csak egy meccs, de be kell látnia, a Barcelona Európa egyik legjobb csapata, ugyanakkor a Wembley mindenképpen a Manchester United malmára hajtja a vizet, Izgatottan várom a döntőt!”

A Manchester United az elmúlt négy idényben már harmadszor kvalifikálta magát a legrangosabb európai kupasorozat fináléjába.

Eredmény – Bajnokok Ligája, elődöntő – visszavágó
Manchester, Old Trafford, 75 957 néző, Vezette: Pedro Proenca (portugál)
Manchester United – Schalke 04 4-1 (2-1)
Manchester United: van der Sar – O’Shea, Evans, Smalling, Rafael (Evra, 60.) – Anderson, Scholes (Fletcher, 73.), Gibson – Nani, Berbatov (Owen, 77.), Valencia Vezetőedző: Sir Alex Ferguson
Schalke 04: Neuer – Escudero, Metzelder, Howedes (Huntelaar, 70.), Uchida – Jurado, Papdopoulos – Draxler, Baumjohann (Edu, a szünetben), Farfán (Matip) – Raúl Vezetőedző: Ralf Rangnick
Gólszerző: Valencia (26.), Gibson (31.), Anderson (72., 76.) illetve Jurado (35.)
Sárga lap: Gibson (37.), Scholes (38.), Anderson (42.) illetve Escudero (58.)
Piros lap:
Továbbjutott a Manchester United, 6-1-es összesítéssel.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik