Foci

Ártatlan a Loki védője a bundaügyben

A nemzetközi Sportdöntőbíróság felmentette a debreceni Mészáros Norbertet a BL-bundabotrány vonatkozásában. Poleksic büntetését helybenhagyta.

Ahogyan azzal több alkalommal is foglalkoztunk, a Debrecen két játékosa, Mészáros Norbert és a kapus Vukasin Poleksic eltiltással bűnhődött azért, mert a labdarúgó Bajnokok Ligája mérkőzései kapcsán nem tettek eleget jelentési kötelezettségeiknek.

A két labdarúgót ugyanis megpróbálták megvesztegetni, méghozzá a Debrecen-Fiorentina BL-meccs előtt, amelyet 2009. október 20-án rendeztek – a találkozó 4-3-as olasz győzelemmel végződött. Az UEFA kétszer is eltiltotta a játékosokat (Mészárost 2011. december 31-ig, Poleksicet 2012. június 30-ig), akik a nemzetközi Sportdöntőbírósághoz (CAS) fordultak.

A CAS március 10-én hallgatta meg a két futballistát, a velük tartó ügyvédeket, illetve tanúként Dombi Tibort és Djordje Panticot.

A montenegrói kapus – aki korábban elismerte a megkeresést – enyhítés reményében fordult a CAS-hoz, míg védőnk felmentésben bízott, hiszen egyáltalán nem került kapcsolatba semmiféle mérkőzést befolyásolni szándékozó személlyel – írja a dvsc.hu oldal.

A Sportdöntőbíróság csütörtökön hozott ítéletet, és Mészáros Norbertet felmentette, Vukasin Poleksic büntetését azonban helybenhagyta – számolt be a debreceniek weboldala.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik