Foci

Június közepéig mindenkit kifizet a Fradi

Orosz Pál, az FTC labdarúgócsapatát működtető zrt. vezérigazgatója szerint nagyon komoly adósságokkal küzdenek.

A március 31-én kinevezett sportvezető a Nemzeti Sportnak elmondta, előzetesen arról tájékoztatták, hogy 200 millió forint adósságuk van, ám kiderült, hogy ez az összeg 500 millió forint, s az utóbbi időszakban nemcsak a játékosok, de a klub egyetlen más alkalmazottja, így a vezetőség sem kapja meg időben a fizetését.

Orosz szerint idén csupán egyszer tudtak fizetést adni, ám akkor is csak félhavi járandóságot utaltak. Emellett a futballisták az MTK elleni győzelemért és a Debrecen elleni vasárnapi döntetlenért kapták meg a prémiumukat, a többivel még adósak nekik.

A vezérigazgató már tárgyalt a közműcégekkel a felhalmozott hátralék kifizetésének átütemezéséről, s – amint azt hozzátette – több lehetséges szponzorral kapcsolatban állnak, néhánnyal pedig már előrehaladott szakaszában tartanak a megbeszélések. Ugyanakkor azt is elmondta, hogy kintlévőségei is vannak a klubnak, az adóhivataltól 500 millió forintra számítanak ÁFA-visszaigénylésből, ehhez azonban azt is hozzáfűzte, hogy a kifizetésre azért nem kerülhetett eddig sor, mert egy két évvel ezelőtti vizsgálat kapcsán még mindig nem tudták meghallgatni Berki Krisztián korábbi vezérigazgatót.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik