Foci

Buzsáky: egy álmom vált valóra

A Queens Park Rangers középpályása annak kapcsán nyilatkozott honlapunknak, hogy csapata feljutott a Premier League-be.

Múlt héten szombaton biztossá vált, hogy Buzsáky Ákos csapata, a Queens Park Rangers 15 esztendőnyi várakozás után a következő szezonban ott lehet az angol elsőosztályban, miután a londoni gárda idegenben 2-0-ra győzte le a Watford együttesét. Egy fordulóval a Championship küzdelmeinek vége előtt öt pont a londoni együttes előnye a Norwich City előtt, így az is eldőlt, hogy a QPR a második vonal küzdelmeit is megnyerte.

„Ez egy óriási mérföldkő a pályafutásom során, egy álmom teljesült azzal, hogy a Premier League-be jutott a csapatom, sok minden kavarog most bennem. Ezt igazából csak akkor fogom tudni felfogni, amikor már készülünk majd a következő szezonra és ott leszünk az első edzésen” – nyilatkozta a Sport24 megkeresésére a korábban Portugáliában is megforduló Buzsáky Ákos, aki a 75. percben, 0-0-ás állásnál szállt be a hétvégi bajnoki meccsbe.

A magyar válogatott középpályás honlapunknak elmondta, hatalmas volt az ünneplés a lefújás után: „nem elég, hogy idegenben nyertünk rangadót a Watford ellen, most vált biztossá a végső sikerünk. A játékosok is felszabadultan örülhettek, hetek óta itt voltunk a siker kapujában, de nem úgy alakultak a dolgok, ahogy szerettük volna, sok döntetlen csúszott be, most azonban végre elértük a célunkat. Sok Angliában légióskodó honfitársam gratulált a feljutáshoz, nagyon jól esett, hogy gondoltak rám.”

Buzsáky Ákos szombaton ünnepli 29. születésnapját, így ajándéknak sem volt utolsó a legutóbbi győzelem: „valóban (nevet), de az lenne a legnagyobb ajándék, ha szombaton a pályán lehetnék a Leeds elleni hazai bajnokin és nyernénk.”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik