Foci

Fradi-Loki: a dobogó a tét

Az Albert Stadionban rendezik a labdarúgó NB1 26. fordulójának zárómérkőzését.

Fontos pontok sorsáról születik ma döntés a Ferencváros-Debrecen rangadón, hiszen a győztes csapat dobogós helyre ugrik a tabellán, és jobb esélye marad az európai kupaindulás kiharcolására.

Az FTC szerdán hiába vezetett Kaposváron, végül 2-1-re kikapott, így a zöld-fehérek a negyedik helyről várhatják a Loki elleni összecsapást. Legutóbb a Vasas vendégeskedett az Albert Stadionban, az angyalföldiek három ponttal távoztak az Üllői útról. Ha Prukner László együttese ma győzelemmel örvendezteti meg a hazai szurkolókat, a Fradi pontszámban beéri a második helyen álló, pénteken Győrött ikszelő Paks gárdáját, és megelőzi a Honvéd otthonában vereséget szenvedő Kaposvári Rákóczit.

Prukner László vezetőedző az NB1.hu-nak elmondta, a hétközi vereséggel nagyon nehéz helyzetbe hozták magukat a mostani találkozó előtt, ugyanakkor reméli, hogy összefog a csapata, így lesz esélyük a címvédő ellen.

A DVSC-nek jót tett az edzőváltás, Kondás Elemérrel a kispadon fölényesen nyertek a Vasas otthonában, majd hazai pályán hátrányból felállva arattak 3-1-es győzelmet az MTK ellen. A Loki egy ponttal gyűjtött kevesebbet, mint mai ellenfele, zsinórban a harmadik győzelmük pedig a dobogó legalsó fokára repítené őket.

“Nehéz meccsre számítok, mint ahogy az előző két találkozó is az volt. A Vasas elleni azért, mert idegenben játszottunk egy addig még tavasszal veretlen csapattal, míg az MTK ellen hazai közönség előtt szerepeltünk, nagy volt az elvárás, emellett az ellenfelünk egy jó csapat volt. Ugyanezt gondolom a Ferencvárosról is. Összeszedett gárda, vannak nagyon jó játékosai, akik el tudják dönteni a mérkőzést, de nyilván nekünk vannak céljaink, amiket szeretnénk megvalósítani, ehhez minden meccsen pontok szükségesek. Jót tett a hangulatnak az elmúlt két mérkőzésen aratott nagyarányú siker, hiszen egy labdarúgónak a legjobb gyógyszer a győzelem” – fogalmazott Kondás Elemér a klub honlapjának.

Ferencváros – DVSC-TEVA
Budapest, 17:30, Albert Flórián Stadion, vezeti: Iványi Zoltán

Ajánlott videó

Olvasói sztorik