Foci

Vasas-győzelem a súlytalan Zete ellen

Az angyalföldi alakulat hazai pályán büntetőt hibázott, de így is nyert 2-0-ra a Monicomp Liga 26. fordulójában.

A szombati öt NB1-es találkozó közül elsőként a Vasas-Zalaegerszeg összecsapást rendezték meg, a tét pedig mindkét együttes számára adott volt: az angyalföldiek megerősítették volna hetedik helyüket, míg a Zete a dobogóért zajló harcban számított a három pontra.

Rengeteg hibával, meglehetősen eseménytelenül csordogált a mérkőzés az első félidőben, enyhe hazai mezőnyfölény volt érzékelhető. 25 percet kellett várni az első izgalmasabb eseményre, Horváth lőtt be egy labdát a Vasas kapujának előterébe, de a védők tisztáztak.

Nem sokkal később Rezes választott rossz megoldást ígéretes helyzetben, de Komjáti Andrásnak nem kellett sokáig bosszankodnia: a 33. percben Lázok beadását pont Lisztes elé fejelte ki Varga, az angyalföldiek középpályása 17 méterről tüzelt, Vlaszák már csak beleérni tudott a kapu bal sarkába vágódó lövésbe (1-0). A gól után valamivel aktívabbá vált Csank János alakulata, de a szünetig már nem esett gól.

A második játékrész hazai fölénnyel indult, Ferenczi előbb egy ziccert hibázott el, majd a 63. percben a Ponczók – tizenhatoson kívüli – buktatásáért megítélt büntetőt is nagyon gyatrán végezte el, Vlaszák hárítani tudott.

A Vasasnak nem szegte kedvét a kimaradt tizenegyes, a csereként beállt Ponczók remek csellel fektette el a védőjét, majd Vlaszák felett ballal a hálóba emelt, kétgólosra hizlalva az angyalföldi előnyt (2-0).

A másik oldalon még Kamber veszélyes fejesét és lövését lehetett feljegyezni, de a vendégek nem tudták izgalmassá tenni a végét. A Vasas győzelmével maradt a hetedik, két pontra megközelítve mai ellenfelét.

Eredmények – Monicomp Liga, 26. forduló
Budapest, Illovszky Rudolf Stadion, 1500 néző, vezette: Farkas Ádám
Vasas-Híd – ZTE FC 2-0 (1-0)
Vasas: Németh G. – Kulcsár D., Gáspár, Mileusnic, Katona M. – Lázok (Ponczók 61.), Kovács G., Lisztes, Rezes (Balogh Zs. 86.) – Szilágyi P. (Présinger 77.), Ferenczi. Vezetőedző: Komjáti András
ZTE: Vlaszák – Kovács G. (A. Delic 57.), Miljatovic, Varga R., Panikvar – Horváth A., Szalai, I. Delic (Simon A. – a szünetben), Kamber, Rajcomar – Turkovs (Simonfalvi 69.). Vezetőedző: Csank János
Gólszerzők: Lisztes (33.), Ponczók (64.)
Sárga lap: Kulcsár (39.), Mileusnic (50.) illetve Panikvar (79.)
Piros lap:

Ajánlott videó

Olvasói sztorik